Vandaag is onze eerste echte wandeling in Valnontey. Ik heb hier al eens vaker rondgelopen, dat was in 2019 met Wilco, Gerben en Arie Kraaij. Daar heb ik natuurlijk ook een verslag van. Dat is te vinden via deze link: https://weblog.keesdefijter.nl/alpenavontuur-1/

We zijn toen op onze eerste wandeldag naar Bivaco Money gelopen. Dat is wat teveel gevraagd voor ons vandaag. We hebben ons als verstandige mensen voorgenomen om echt een lichte wandeling te gaan maken. Dat nemen we ons elk jaar voor maar meestal lukt het niet. Nu zijn we echt ouder en wijzer geworden. We lopen het dat waar onze camping in ligt verder in en als we op iets meer dan 2000 meter hoogte zijn aanbeland draaien we om. We hebben nog even overwogen om toch een omweg te maken. Maar gelukkig hebben we besloten dat toch maar niet te doen. We zijn om 10 uur vertrokken en komen om 3 uur weer aan op de camping. 

Op de camping aangekomen zitten we nog lekker een tijd voor onze tent en dan besluiten we om pizza te gaan bakken.

We hebben bij onze skottel een pizzasteen gekocht. Verder hebben we van huis wat rolletjes pizza-deeg meegenomen. Dit aangevuld met saus, verse groente en kaas geeft een heerlijke pizza. 

Hieronder zijn wat foto’s te zien van onze wandeling.