Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 september heb ik met Wilco, Gerben en Arie een wandeltocht in de buurt van Aosta gemaakt. Na een voorspoedige reis door Duitsland en Zwitserland komen we aan op de camping in Valnontey (in de buurt van Cogne).

De overnachting op de camping viel niet mee. We gingen tegen 10 uur naar bed. Nadat we eerst gezellig wat gedronken hadden in het barretje van de camping. Het was bitter koud.

Mijn slaapzak is eigenlijk te dun en tot overmaat van ramp ging de rits kapot.  Om 7 uur s’ ochtends staan we op. Dat komt deels door de kou, en natuurlijk omdat we een wandeltocht voor de boeg hebben. Het ontbijt bestaat uit een koude mix van brinta, havermout, kokos en kaneel en melkpoeder.

De bedoeling van vandaag is om naar het Bivaco Money te lopen. Dit Bivaco is een klein metalen hutje wat op een rots ligt op zo’n 2850 meter hoogte.
Om kwart over 8 gaan weer lopen richting het bivak  van vandaag. Eerst lopen we door het dal. Dat gaat prima. Na een kilometer of 4 begint het stijgen. Het stijgt enorm. Soms lijkt het wel traplopen. Ik kies ervoor om heel rustig aan te doen want het is de eerste dag en we willen 1200 meter stijgen.

Het middenstuk rond Alp Money is wat vlakker. Daarna komt het zwaarste deel. Over puin waar je soms het pad bijna niet kunt zien. Het is heel steil met soms grote rotsen waar je op moet stappen. Vlak voor het eind zien we de hut liggen. Maar hoe weer er komen is nog niet gelijk duidelijk. Er is geen pad te zien, na wat speurwerk vinden we het pad en het blijkt dat je langs kettingen loodrecht omhoog moet. We bereiken de hut rond 2 uur. Eerst mist het doordat we in de wolken zitten. Daarna krijgen we natte sneeuw. Het uitzicht moet geweldig zijn maar we zien niets.  Het is er bitter koud, de temperatuur ligt rond het vriespunt.

De hut is klein en staat vol bedden en een kleine tafel met een bankje en 2 krukjes. Gelukkkig zijn er dekens. We eten s’avonds noedels en couscous met een bonenschotel.

Hieronder zijn wat foto’s van vandaag te zien.