Deze zomer vakantie heb ik 2 weken vakantie. Wij vinden 3 weken zomervakantie altijd heel fijn, dan heb je echt  de tijd om tot rust te komen en de reistijd staat in een goede verhouding met de duur van de vakantie. Dit jaar zit het er niet in door drukte op het werk. Tot en met donderdag heb ik gewerkt en we hebben zoveel mogelijk alles al ingepakt op andere avonden deze week.

Dit jaar is het een bijzondere reis want we mogen de auto van Mirjam en Gerhard gebruiken omdat onze auto geen vouwwagen kan trekken. Het bijzondere is dat zij ook een electrische auto hebben aangeschaf: Een Skoda Enyaq 80 IV  Op papier kan deze auto een kar trekken, dus ook onze vouwwagen, maar het blijft wel spannend. Lukt het echt? Hoe vaak moet je opladen? etc.?
Aan het eind van de reis concluderen we dat het prima is verlopen. We hebben onderweg 3x moeten laden. Dat is goed te doen. Overal langs de snelwegen zijn laadstations te vinden. Één keer ging het niet helemaal zoals gepland. We hadden het advies opgevolgd van de routeplanner van Skoda en die gaf een bepaald laadstation net van de snelweg aan. Daar aangekomen bleek één van de twee oplaadpunten niet te werken en de andere was zo traag dat het 5 uur zou gaan duren voor de accu weer vol was. Omdat we nog maar 50 km konden rijden hebben we een klein stukje opgeladen en zijn we doorgereden naar de volgende.
Een ander punt is dat je soms de vouwwagen moet afkoppelen voor je gaat laden omdat je persé de auto achteruit voor de laadpaal moet zetten. Maar ook dat is goed te doen. 

 

Door het opladen onderweg ben je iets meer tijd kwijt. Maar goed beschouwd valt het reuze mee. Het opladen kost ruim een half uur. In die tijd drinken we koffie en gaan we even naar toilet.

Ondertussen heb ik nog niet verteld waar we heen gaan dit jaar. We gaan naar een camping in het Stubai-dal in Oostenrijk, net onder Innsbrück. Om precies te zijn ligt de camping in het dorpje Volderau wat weer bij Neustift im Stubaital hoort. 
Na een voorspoedige reis komen we om kwart over 11 in de ochtend aan op de camping. We zetten de tent snel op, af en toe gehinderd door een regenbuitje. Hierna gaan we boodschappen doen, zitten we nog even lekker voor de tent en we gaan vroeg om half 10 naar bed. Maar eerst brengen we de auto nog even bij een laadpaal bij een hotel in de buurt om de accu weer helemaal vol te krijgen.