Naar Alp Money

Vandaag is het zaterdag 8 juli. Nadat we gisteren heerlijk relaxed hebben op de camping willen we nu weer een wandeling gaan maken. We willen naar Alp Money gaan lopen. Hieronder is de wandeling te zien zoals we hem gepland hebben.

We kiezen ervoor om de wandeling rechtsom te lopen. Dat lijkt ons een voordeel want dan hebben we het steilste stuk bij het stijgen. Op de splitsing war we naar Money gaan staan we op 1800 meter hoogte. Alp Money zelf ligt op 2350 meter hoogte. Dat betekent dus 550 meter stijgen over best wel een korte afstand.
Het is inderdaad behoorlijk stijgen.

Het stijgen valt ons zelfs wat tegen. En zoals altijd bij het wandelen in de bergen stijg je nooit alleen maar. De foto hieronder is genomen voordat we bij Alp Money zijn. Het eerste stuk is het zwaarst. Op het eind valt het gelukkig mee.

Als we boven komen bij de Alp wordt onze inspanning beloond met een mooi uitzicht. Het is indrukwekkend om in deze bergwereld te verkeren. Vooral de verschillende stroompjes vallen ons op. Ze zien er hier klein en liefelijk uit maar in een andere tab-blad laat ik zo zien dat het water met behoorlijk wat geraas naar beneden stort.

Op de foto hieronder is een geel vlekje te zien. Dat is Bivacco Money. Dat is te benaderen vanaf de Alp waar wij ons bevinden. Wij wagen ons daar maar niet aan. Dat is iets teveel van het goede. Plus ik ben er in 2019 al een keer geweest. Het geeft wel aan hoe inderukwekkend de bergwereld is.

 

We kozen voor de variant waarbij we grootste stijging eerst hadden. Maar om eerlijk te zijn viel de afdaling niet echt mee. Veel smalle paadjes met grote afstanden te overbruggen en veel losliggende stenen. Elke keer bij het plaatsen van je voeten moet je dus goed opletten.
Natuurlijk gaan we niet klagen want het is onze eigen keuze om hier heen te gaan. En nogmaals het uitzicht was indrukwekkend.

Tijdens onze wandeling ontmoeten we 3 jonge mannen. Twee van hen komen uit het Italiaanse gedeelte van Zwitserland en de derde uit Italië. Ze zijn zo vriendelijk om een foto van ons te maken.

Het water tijdens onze wandeling

In de bergen zie je heel veel stroompjes

Allerlei kleine stroompjes vloeien samen tot één grote. 
Hieronder zijn een paar fotos en een filmpje te zien die dat goed aangeven.

Soms stort het water zicht met geraas naar beneden.

Het oversteken van zo’n stroom is nog niet zo simpel, zeker als er geen bruggetje gemaakt is.

Maar het is gelukt.

Hieronder een klein filmpje wat goed laat zien hoe sterk zo’n stroom is.

Op en om de camping

Vandaag is het bewolkt. Dat geeft weer een heel ander gezicht aan de camping. En het is bij het wandelen ook wel lekker als je niet de hele dag vol in de zon loopt.

Aan het eind van de dag besluiten we om te gaan eten in een restaurant wat vlak bij de camping ligt. Het leuke is dat je ook hier weer een prachtig uitzicht hebt op de bergen, waar we vandaag nog gelopen hebben.