Voor we vandaag iets gaan doen besluiten we eerst een zevendaagse openbaar vervoer kaart te kopen. Dat is een stuk goedkoper dan enkele tickets en ook goedkoper dan de Budapest kaart. Voor 4000 HUF (16 Euro) kun je een hele week gebruik maken van alle openbaar vervoer in Budapest.

Je bent met de metro in Budapest snel op je plaats van bestemming en het is nog leuk ook. Wanneer je bijvoorbeeld op een perron iets over een doorgetrokken streep gaat staan begint er een mevrouw je inhet hongaars te vermanen.

We gaan met de metro naar het centrum van de stad (Pest) en wandelen een stukje lans de Donau, vervolgens nemen we de tram naar het parlementsgebouw. Een kolosaal gebouw.

Vandaag is het gebouw gesloten voor bezichtigingen wegens een officieel programma of ontvangst.

We gaan vervolgens naar het Buda gedeelte met de metro en lopen naar het Vissersbastion.
Een van de bekendste gebouwen. Mooie poortjes, prachtig wit. Hier heb je een goed uitzicht over de Donau en het gedeelte aan de andere kant (Pest) van de Donau. Het vissersbastion is gelegen tegen een heuvel.

Wilco koopt een ets van budapest.
Naast het vissers bastion is de grote bekende kerk, de Mattias templon. Op dit moment wordt de kerk gerestaureerd aan de buitenkant maar hij is wel te bezichtigen.

We gaan met de bus terug naa het metrostation Moscwa Ter en hier nemen we de tram om naar een overdekte markt te gaan.

Központi Vásárcsarnok. Een gigantisch grote prachtig gerestaureerde hal met groente en fruit winkeltjes.
Beneden is vis te vinden boven souvenirs en zijn er kleine eetstalletjes.

Tot slot van de dag gaan we terug naar het centrum en bezoeken we een van de typisch budapester koffiehuizen. Wij gaan naar koffiehuis centraal, het bekendste koffiehuis waar ze naast heel veel soorten koffie ook heel lekker gebak hebben.