Zondag
We staan vandaag vroeg op en verlaten om 10 over 8 het appartement om naar de kerk te gaan, waar Peter Balla voor zal gaan. We gaan met de metro (lijn 4) en stappen bij Nyugati Palyudvar over op bus 91 die vlak voor de kerk stopt.


De kerk ligt in het heuvelachtige gedeelte van Buda. De voorganger in de kerk is de schoonzuster van Peter. Het is vandaag een bijzondere dienst; er wordt een kind gedoopt, er is een koor en een muziekgroepje die traditionele Hongaarse muziek spelen. Omdat de voorganger in verwachting is en de dienst voor haar te lang duurt, verzorgt Peter de preek. We worden welkom geheten in het Engels. We kunnen van de dienst niet veel begrijpen. Het Hongaars klinkt mooi maar is niet te volgen het lijkt absoluut niet op een ons bekende taal. Na de kerk zijn er verschillende hapjes en drankjes. Na het afscheid van Peter en zijn vrouw gaan we terug naar het appartement.

’s Middags wandelen we naar een groot park, Varosliget, wat vlak bij het beroemde Heldenplein licht. Het is prachtig weer geworden. We liggen wat in de zon en lezen wat.

Na het part gaan we naar het heldenplein wat aan de ingang van het park ligt. Het heldenplein is ontworpen ter gelegenheid van het duizend jarig bestaan van het koninkrijk Hongarije in 1898. Op het plein staat een grote (36 meter hoge) zuil met een beeld van de aartsengel Michael. In twee halve bogen staat een zuilenrij met beelden van Hongaarse helden. Het is een prachtig groot plein.

We wandelen via een andere route terug naar het appartement.
De rest van de dag blijven we in het appartement.