Samen met Peter Jan, Wilco en Mirjam hebben Hanny en ik een week vakantie in Budapest gehad. Via deze weblog doen we verslag van deze vakantie. 
We hebben een week een appartement geboekt in Budapest en we vliegen naar Budapest vanaf Dusseldorf omdat we zo de goedkoopste tickets konden bemachtigen.

Zaterdag 26 april vertrekken we s’ ochtends om ongeveer kwart over drie. De reis naar Dusseldorf verloopt heel voorspoedig. Het blijkt dat we niet de enige mensen zijn die op vakantie gaan. Er staat een rij van jewelste voor de balies van Lufthansa. Als we uiteindelijk aan de beurt zijn, blijkt dat we te laat zijn, onze bagage had al ingeleverd moeten zijn. Gelukkig kunnen we onze koffers nog inleveren via een speciale band waarna ze handmatig gecontroleerd worden. Als we bij de gate aankomen blijkt dat de bus speciaal op ons staat te wachten. De rest van de reis verloopt voorspoedig. Het is voor Peter Jan en Mirjam de eerste vliegreis.
We vliegen van Dusseldorf naar Budapest via Lufthansa
Daar we vroeger verschillende keren in Hongarije zijn geweest hebben we nog wat contacten. We hebben voor de reis begon contact opgenomen met Balla Peter die op dit moment les geeft aan de theologische faculteit van de Karoly Gaspar universiteit in Budapest.
Op het vliegveld worden we door Peter opgehaald die ons bij het appartement brengt. We arriveren daar om ongeveer kwart over 9. Op het adres Akacfa ut 12 blijken vele appartementen te zijn. Er zijn twee organisaties die allebei appartementen beheren. Agape Tourist en Akacfa Appartments. Wij hebben via de tussenpersoon Coda Agentura bij de laatste geboekt. Alhans dat vermeldt onze voucher die we gekregen hebben. Wanneer we op de bel van Akacfa Appartments drukken wordt er niet geantwoord. De receptionist bekijkt onze voucher, ze spreekt geen engels, en verwijst ons naar de receptie van Agape Tourist. Daar weten ze van niets, we moeten niet bij hun zijn. Bellen naar de Agent waar we geboekt hebben helpt niet veel, van hen krijgen we het nummer van de baas van Akacfa Appartments. Bellen leert dan men geen appartement voor ons heeft omdat onze agent niets bij hen geboekt heeft. De agent en de verhuurders gaan overleggen en wij gaan ondertussen wat eten en drinken bij Mac Donalds. Als we terugkomen blijkt het probleem opgelost te zijn. We moeten bij Agapa Tourist zijn. De verwarring is ontstaan doordat de verkeerde naam op onze voucher stond.

Wachten bij het appartement

Wachten bij Mac Donalds
Het appartement ziet er goed uit; een beneden verdieping met een kamer, een open keuken en een toilet. Boven is een overloop met 2 bedden een slaapkamer met 2 bedden en een badkamer. Een van ons (Mirjam) moet beneden op de bank slapen.

De AkacfaÚt

Het appartementen comples, met op de achtergrond het pand van de buren
Nadat we het appartement in gebruik genomen hebben gaan we wat boodschappen inslaan bij de supermarkt die vlak in de buurt is, op het Blaha Luja Tér (Tér = plein). Aan het begin van de avond maken we nog een wandeling in de buurt van het appartement. We verlaten de Akacfa Útca (Útca = straat) en gaan de Dohany Útca in waar we na een tijdje bij de prachtige synagoge van Budapest aankomen. Op de foto's is al een beetje te zien hoe mooi de synagoge is.

De Dohany Út

De synagoge in het avondlicht

Op het bijgevoegde kaartje ziet u een stukje van de omgeving. Bij de pijl is het Blah Lujza tér. Loodrecht op de pijl (naar boven) is de Akacfa út en op de kruising van de Dohány út en de Wesselényi út is de synagoge.