Vandaag is het zaterdag. We proberen uit te slapen maar dat wil nog niet echt lukken. Blijkbaar zit mijn hoofd nog te vol met van alles wat me de laatste tijd bezig hield. Vandaag doen we niet veel. Het is vooral even wennen aan het feit dat ik niets hoef te doen. Dat gaat blijkbaar niet vanzelf. 

We gaan om een uur of 11 bij Arie kijken op de Hartenberg. Dat is maar een klein stukje vanaf onze camping. Het gaat gelukkig een stuk beter met hem. Hij was op tijd wakker, is gedouched en heeft een tijd in zijn stoel gezeten. Kortom het gaat de goede kant op met hem.

Na de middag reliseer ik me dat ik mijn jasje bij Arie heb laten hangen. Ik wil gaan hardlopen en dus combineer ik dat door naar de Hartenberg te lopen. Op het onderstaande kaartje is te zien dat er een prachtig binnendoor-weggetje is.

We halen hierna patat bij de snackbar in Otterlo en om 8 uur gaan we met de boswachter op stap. We maken met zo’n 20 anderen een fietstocht onder leiding van de boswachter die van alles vertelt over de natuur en het wild wat te zien is. 
Helaas is er niet zoveel wild te zien want de popultatie zwijnen en reeën is behoorlijk afgenomen doordat de wolf terug is op de Veluwe. De boswachter is geen fan van het huidige beleid om de wolf zijn gang te laten gaan. Hij heeft geen natuurlijke vijand en dan gaat het snel fout.

Hieronder zijn wat foto’s te zien van onze tocht.