Vannacht heeft het hevig geregend en ook vanochten is het nog nat en zwaar bewolkt. Maar het weerbericht belooft weer droog en warm weer later in de de week. Omdat het nog wat nat is om te gaan wandelen besluiten we naar Thun te gaan. Thun is een oude stad aan een meer en licht zo’n half uurtje van de camping vandaan. Als we bij Thun aankomen gaan we eerst naar een groot shopping center. Daar is een OBI winkel. Dat is een soort Karwei / Gamma. We gaan op zoek naar een adapter die 230 Volt omet naar 12 Volt. De kraan bij de vouwwagen zit achter zo’n adapter. Door een ongelukkige aktie gisteren is er één pootje van de stekker afgebroken. Gelukkig vinden we bij OBI een nieuwe adapter die ook nog eens een “Nederlandse stekker” heeft, dus niet van die 3 Zwitserse pootjes.

Hierna gaan we naar de oude stad. We parkeren de auto in een parkeergarage vlakbij de Burcht. Hier moet een mooi kasteel te bekijken zijn. Maar als we burcht oplopen in de richting van het kasteel zien we een oude kerk. Daar aangekomen valt het meteen op dat het een protestantse kerk is. Hij ziet er zeer sober uit. Wat we wel zien is dat er een korenweek is in Thun. Vanmiddag is er in een andere kerk aan het meer een uitvoering van een koor. Het lijkt ons wel wat om daarheen te gaan. Ze zingen werken die wij met Valerius ook recent gezongen hebben. Onder andere Psalm 42 van Mendelsohn.
Daar komt nog bij dat het ook een uitgelezen gelegenheid is om bij het meer te kijken. Dat levert mooie uitzichten op.
Het koor zingt in een vrij klein kerkje en wij zitten helemaal achteraan. De kwaliteit van het koor is aan het begin niet helemaal optimaal. Maar toch is het een mooi concertje. De inleiding is in het Zwitsers Duits, maar die gaat volledig langs ons heen. Bij de auto aangekomen zien we dat de accu weer behoorlijk is opgeladen,want in de garage waren een aantal laadpalen.