Vandaag is het alweer de derde dag van de vakantie. Het wil nog niet echt zomer worden. Voor vandaag wordt er afwisselend regen en zon verwacht. Het lijkt ons daarom een goed idee om naar het Kröller-Müller museam te gaan.  We zijn “beschermer” van het park geworden, dan heb je het hele jaar vrij toegang. We zijn dat geworden omdat we van plan waren er te gaan kamperen. Maar dat lukte helaas niet. Maar de kaarten hebben we. I.v.m. Corana moet je wel van te voren reserveren en aangeven op welke tijd je het museam wilt bezoeken. We hebben om 11.30 uur afgesproken.

We gaan met de fiets naar de Hoge Veluwe. Ongeveer halverwege begint het te regenen. Maar gelukkig hebben we regenkleding. Althans ik, want de jas van Hanny die waterdicht zou moeten zijn is dat bij lange na niet.

We brengen ongeveer 2 uur in het museum door. We bekijken de schilderijen maar ook andere (moderne) kunst. Een paar van die werken springen er wat mij betreft uit. Van één heb ik een foto gemaakt.

Er hangen mooie schilderijen, die van Goch zijn wel het meest bijzonder. Maar er hangen ook nog andere hele mooie werken

Van van Goch vind ik het werk “Tuin bij inrichting in St. Remy” wel één van de mooiste.

We kopen een boek wat pas uit is met afbeeldingen en beschrijvingen van alle werken van van Goch die in eigendom zijn van dit museum.

Na het museum-bezoek fietsen we naar het bezoekerscentrum, omdat we daar de jaarkaart moeten ophalen die we digitaal gekocht hebben. We bekijken ook het museonder.

Ondertussen hebben we al een aantal keren een ontzettende regenbui over ons heen gekregen. Maar het duurt nooit lang.

We besluiten naar de camping terug te fietsen. Dat wordt nog een behoorlijke fiestocht, want door het Corona virus is er op de meeste plaatsen éénrichtings verkeer.

Alle paddestoelen zijn afgeplakt en met borden wordt aangegeven welke richting je op mag fietsen. Vlak voor het eind gaat het bijna mis. Het moet nog een paar kilometer zijn naar de uitgang Otterlo, maar opeens zien we een bord waarop staat dat het nog 9 km is. We gaan een stukje terug en het blijkt dat er een bordje (rechtsaf) is omgewaaid. We zetten het rechtop  en proberen het zo neer te zetten dat het niet meer omwaait.

Ondertussen komen we langs het jachtslot, wat altijd weer een mooi plaatje oplevert.

We fietsen met veel plezier met onze nieuwe fietsen. Ik had hem al sinds januari, maar sinds vorige week heeft Hanny er ook één en ze is bijna niet meer bij te houden, zo lekker licht fiets de nieuwe fiets.

De wolken zorgen ook vandaag weer voor mooie foto’s.

Het ziet soms behoorlijk dreigend.

Na thuiskomst zitten we nog even in de zon met een biertje. We eten op tijd want na het eten gaan we even bij Arie op bezoek. De Hartenberg is maar zo’n 9 km van de camping.