Vandaag, dinsdag 7 juli, gaan we een fietstocht maken. We gaan natuurlijk naar het Nationaal Park “de Hoge Veluwe”, we hebben nu een beschermpas gekocht waardoor we gratis toegang hebben. We moeten die kosten er natuurlijk wel “uithalen”, we zijn gewoon Nederlanders.

Een andere reden om naar het park te gaan is, dat we in een boekje over de Veluwe een mooie fietstocht hebben gevonden. Het wordt wel wat puzzelen hoe we die tocht maken, want er geldt op bijna alle delen van het park een éénrichtings verkeer voor fietsen. Je moet dus goed kijken hoe dat past bij de route die we gevonden hebben. Tegelijkertijd is het ook wel handig, want je hebt geen tegenliggers.

We zijn tegen elf uur in het park en gaan eert naar het bezoekerscentrum. Want precies om die tijd wordt er een zware regenbui verwacht. Dus beginnen we de dag met koffie. En inderdaad het begint te stortregenen. Goede planning dus!
In het bezoekerscentrum koop ik het boek: Goed eten, filosofie van voeding en landbouw van Michel Korthals. Goed eten draait om  de vraag welke rol consumenten, overheden en marktpartijen kunnen spelen in de productie van maakvoler en ethisch verantwoord voedsel.

We maken een fietstocht van ruim 50 kilometer. Het is heerlijk rustig in het park, we zien alleen maar andere fietsers. Het landschap is heel afwisselend: bos, heide, zandverstuiving en af en toe een meertje. Één van die meertjes is de Deelense Was.. Daar brengen we een hele tijd door. Het is er prachtig qua uitzicht, maar er zitten ook veel libellen en andere insecten.

Normaal  gesproken zie je in mijn weblog alleen fotos die ik gemaakt hebt. Maar nu komen er twee waarop ik in “actie” ben.

Het is best wel een pittig dagje geworden, want het gaat de hele dag op en neer. Omhoog en weer omlaag. 
Na terugkomst op de camping eten we de laatste meegenomen groenten, tuinbonen. De rest van de dag lezen we wat en denken we na over de komende dagen waarin veel regen verwacht wordt. 
Tevens pruts ik wat met de gemaakte foto’s. Het resultaat is hieronder te zien.