Dit jaar hebben we de eerste 3 weken van juli zomervakantie. Het plan is om naar Zwitserland te gaan. Het eerste deel naar: Val d’Herens en daarna naar Val Ferret. De dalen liggen niet zo ver uit elkaar dus dat is heel handig.

Ruim voor ons vertrek zijn we begonnen met de voorbereidingen zodat we op vrijdag avond direkt kunnen vertrekken. Maar helaas ging dat anders dan we gedacht hadden want:

  • Defect aan de vouwwagen.
    Op maandagavond ontdekte ik dat er een beugel geknapt was aan de vouwwagen. Deze beugel zorgt er voor dat het frame met de tent op zijn plaats blijft zitten en maakt deel uit van het zogenaamde quick-load systeem waardoor je de vouwwagen kunt openen om te beladen als hij ingeklapt is. De gasveer die voor het openen zorgt, geeft zoveel druk dat de plastic beugel geknapt is. 
    De vouwwagenspecialist, waar we onze vouwwagen gekocht hebben  verleende goede service door direct een nieuw setje beugels op te sturen, deze keer waren ze nog steeds van plastic maar wel versterkt met een metalen beugel. Al het met al kostte het toch nog de hele donderdagavond om het zaakje in orde te krijgen.
  • Het warme weer.
    Het warme weer zorgde voor een gebrek aan slaap. Niet goed uitgerust zijn en dan een nacht rijden is niet zo’n veilig idee.

Hierdoor besluiten we om zaterdagochtend te vertrekken en dan het weekend ergens halverwege door te brengen. Zaterdagochtend om 6 uur vertrekken we. We hebben een camping opgezocht in de Vogezen. Maar gedurende de reis zoeken we beide nog wat op internet en rijden  we uiteindelijk naar het meer “Lac de Neuchatel” in Zwitserland. Dat is zo’n 800 km vanaf Barneveld. 
We rijden via Venlo, Maastricht, Luik, Luxemburg, Metz, Nancy, Epinal en vele kleine plaatsen naar de camping in het plaatsje Yverdon les Bains aan de zuid-oever van het meer.  HEt is een leuke reis, maar het laatste stuk (zo’n 200 km) ging wel via allerlei kleine plaatsen en wegen. Heel leuk voor het uitzicht en we hadden geen haast. In de auto was het heerlijk, maar op de camping aangekomen was het wel even wennen met een temperatuur van boven de 30 graden tot ver in de avond.

Na het opzetten van de tent en het avondeten zijn we nog een naar het centrum van Yverdon gelopen.