Zondag 30 juni, de tweede dag van onze vakantie is opnieuw een bijzonder warme dag. Om 8 uur ’s ochtends ‘branden’ we het bed al uit. Maar het is een rustdag, dus zo erg is het niet. Na het ontbijt luisteren we naar een kerkdienst vanuit de Jeruzalemkerk in Amsterdam, waar ds. Chris van Andel voorgaat. Het is de dienst van pinksteren 2019, een mooie dienst met een duidelijke preek en ook mooie muziek.

Na de kerkdiesnt drinken we natuurlijk koffie. Verder lezen we wat en nuttigen een biertje met een toastje erbij. Na de middag gaan we naar het meer. Lekker zwemmen en een beetje in het gras in de schaduw liggen.

Op de foto hieronder is goed te zien hoe groot het meer is. Hier zien we maar één zwemmer, dat komt omdat hij niet bij het strand het water is ingegaan. Bij het strand is het natuurlijk veel drukker.

’s avonds om 7 uur gaan we naar een concert in de kerk van Yverdon. Vanavond geven Kristina Kosmina en Jean-Clause Bloch een concert.
Kristina speelt eerst 2 orgel werken van Bach en Buxtehude. Ze speelt op een geweldige manier met heel veel passie en gevoel voor de muziek. Daarna spelen ze samen (orgel en trumpet) o.a. van Purcel. Vervolgens speelt Kristina een aantal piano stukken van Chopin. Tot slot spelen ze nog samen (piano en orgel).
Het is een bijzondere avond geworden. Het zijn beide hele goede muzikanten die met gevoel spelen en de werken prachtig vertolken.

Na afloop van het concert wordt er buiten nog een drankje geschonken.

Na terugkomst op de camping lezen we nog wat en we maken nog wat foto’s van het meer. Hieronder is het resultaat te zien.

 

Tegen dat het tijd wordt om naar bed te gaan begint het te regenen en fiks te onweren. Op het moment dat het onweer heel dicht bij komt gaan we naar het toiletgebouw omdat dat iets veiliger is dan de tent.