Nadat we gisteren eerst een proefwandeling hebben gemaakt gaan we vandaag een grotere wandeling maken. We hebben het plan opgevat om naar een hut in de buurt te gaan lopen, en wel naar Cabanne de la Tza. We moeten echter een klein omweggetje maken want we moeten eerst brood voor onderweg gaan kopen in Arolla. Normaal kun je brood bestellen op de camping, maar de beheerder had ons bij aankomst niet verteld dat er op woensdag geen brood geleverd wordt. Het is maar een klein omweggetje via Arolla. Aan het begin van onze wandeling regent het regelmatig; soms zacht en soms wat harder. Maar in ieder geval zoveel dat we onze regenjassen aantrekken. Het is een pittige tocht want we klimmen vandaag zo’n 700 meter (van 1900 meter naar 2600 meter).

Nadat we het bos verlaten hebben lopen we door open terrein. Het valt ons (opnieuw) op hoe nietig we als kleine mensjes zijn in dit ruige landschap. Je hoeft maar even iets door te stappen en de ander lijkt een klein poppetje geworden. Dat is op de foto’s hiernaast goed te zien.

Elke keer wanneer ik de bergen zie ben ik onder de indruk van de grootsheid van de schepping. Indrukwekkend hoe groot de bergen zijn. Wij mogen daar zomaar in vrijheid in wandelen.

Na een behoorlijke klim bereiken we de hut. Het is er heel rustig. Alleen de beheerder van de hut is aanwezig. Zij is bezig met het verpoten van plantjes die ze wil laten groeien.

We drinken een kopje koffie en genieten van het uitzicht. Op de volgende panorama-foto is dat mooi weergegeven. Maar natuurlijk is het in het echt nog veel mooier.

  

Voor we vertrekken maakt de beheerder van de hut nog een fot van ons tweeën.

De afdaling is vrij pittig. Het eerste stuk gaat het prima, met een zigzaggend pad. Maar dan gaat het steil naar beneden wat een aanslag is op onze knieën. 

Al lopend besluiten we dat we morgen een dag rust verdienen. De rest van de dag brengen we voor en in de tent door. Het regent af en toe en het is behoorlijk fris geworden.