Vanacht zijn we een tijdje wakker gehouden doordat er onweersbuien langs trokken. Gelukkig kwamen de buien niet direct over onze camping. Maar het kostte wel wat slaap.

Na het ontbijt vanochtend heb ik eerst de auto gecontroleerd. Er bleek wat water bij te moeten. Na het bijvullen besloten om tot vanmiddag af te wachten.

Vanmiddag bleek de koelvloeistof op peil te zijn gebleven. We hebben een eindje met de auto gereden, zowel steil omhoog als omlaag en ondervonden geen enkel probleem. We hopen dat hiermee het probleem voorbij is. De volgende keer als we met de vouwwagen rijden de temperatuur goed in de gaten houden.

Na de koffie gaan we onze eerste wandeling van deze vakantie maken. Het vertrek heeft nogal wat voeten in de aarde. De eerste keer moet je alles opzoeken en weer bepalen hoe je het inpakt. Maar we hebben vakantie dus maken we ons niet druk.

We willen een leuk rondje gaan lopen vandaag. Niet te lang zodat we even kunnen wennen aan het bergwandelen. De gelopen route staat op het kaartje hieronder.

We moeten aan het begin nog even wennen. We lopen eerst verkeerd maar dat hoort bij het begin. Dit heb ik aangegeven met de pijl rechtonder. We lopen eerst langs het riviertje wat langs de camping stroomt. De camping waar we staan ligt trouwens bij het plaatsje Arolla in Wallis in Zwitserland.
Vervolgens gaan we omhoog klimmen. Het is af en toe behoorlijk steil. We lopen richting een meertje (Lac Blue) dat is aangegeven met de bovenste gele pijl. Maar omdat het de eerste dag is besluiten we er toch niet heen te gaan, maar richting Arolla te lopen. Dat is niet zo heel ver, maar het pad is wel behoorlijk moeilijk. Dat zit hem vooral in het stijgen en dalen. Iedere keer zijn er weer steile stukken steen waar je naar boven moet klimmen en natuurlijk weer moet dalen.  We doen heerlijk rustig aan en nemen zelf de tijd om wat foto’s met onze macro-lens te maken van prachtige bloemen die we zien.

Na de wandeling gaan we de spullen in de vouwwagen orderen, we drinken een heerlijk koud biertje. Daarna douchen we en gaan we eten.
Daarna gaan we lekker zitten lezen en we maken nog wat fotos van het uitzicht wat we hebben.

Een aantal van de fotos van vandaag zijn hieronder te zien.