Na de inspannende wandeling van gisteren hebben we een rustdag verdient. We slapen eerst uit en willen dan op ons gemak gaan ontbijten. Het bestelde brood kan tussen 8 en 10 uur ’s ochtends opgehaald worden. Maar helaas, vandaag blijft het gebouwtje gesloten. Pas rond half 10 komt er iemand op dagen. Nadat de beheerder eerst verzuimd had te melden dat er op woensdag geen brood is nu dit weer. Wij hebben snel ons oordeel klaar. Maar het blijkt dat we te vroeg zijn want de mevrouw die vandaag dienst deed had auto-pech. Ter compensatie krijgen we het brood gratis.

We besteden de dag aan lezen en kub spelen en gewoon heerlijk voor de tent zitten. We zijn allebei aan het lezen in ‘de gebroeders Karamazow’ van Dostojewski, een wonderlijk maar ook diepzinnig boek.

En natuurlijk neem ik de tijd om wat fotos te maken op de camping.

 

Zo’n rustdag geeft mij ook de gelegenheid om de data die mijn Garmin horloge verzameld te analyseren. Ook dit vertelt dat we een rustdag hebben.

Het belangrijkste wat opvalt is ruim 9 uur slaap en een stressniveau van 11 op een schaal van 1 tot en met 100. Met verbazing zie ik dat ik toch nog 4646 stappen heb gezet vandaag.