Vandaag moet het in theorie een eenvoudig dagje worden. We hoeven maar zo’n 200 km te rijden naar een andere camping in het Val d’Herens. Maar het gaat soms anders dan je denkt.

De eerste camping die we gaan bekijken ligt in het plaatsje Les Haudères. Deze camping spreekt ons niet zo aan. We besluiten daarom door te rijden tot de volgende camping bij het dorpje Arollo. We moeten dan nog zo’n 300 meter stijgen naar een hoogte van ruim 1900 meter. Helaas begint de auto dan kuren te vertonen. De temperatuur van het koelsysteem loopt hoog op en op een bepaald moment horen we een raar geluid. We besluiten zo snel mogelijk te stoppen en als het na het afkoelen van de moter nog niet over is besluiten we om naar onze garage in Barneveld te hebben. Het meest waarschijnlijke is dat de moter te warm is geworden en het koelwater is gaan koken. Het rare is dat we geen stoom hebben gezien. Na afkoelen van de auto vullen we het koelsysteem bij met water en rijden we verder naar de camping. Dat lukt gelukkig. Het gekke is dat de auto dus kan ‘koken’ zonder dat je stoomvorming ziet. We zijn op de camping en gaan morgen verder kijken door een stukje te rijden en indien het probleem nog niet is opgelost de wegenwacht van de ANWB te bellen.  

 

De camping is verder heel mooi. We hebben een prachtig uitzicht op de bergen om ons heen. We proberen daar in ieder geval van te genieten.

 

Vandaag neem ik voor het eerst in de vakantie tijd om te gaan harlopen. Ik loop zo’n 5 km, maar omdat het hier ongeloofelijk steil is doe ik er wel minstens 35 minuten over.