Vandaag is het 29 juni 2018. Een gedenkwaardige dag, want voor het eerst sinds 3 jaar gaan we weer op vakantie naar de bergen. We zetten koers naar Italiƫ. Op het moment van vertrek weten we nog niet zeker of we direct naar onze bestemming Courmayeur gaan of toch eerst een paar nachten bij Aosta gaan kamperen.

Onderweg op de A61 in Duitsland

We vertrekken op vrijdagavond om half 7 van huis. Eerst gaan we nog even bij Arie langs. Hij is gelukkig goed in zijn doen vandaag. We vertrekken daar om 8 uur. We rijden de hele nacht door. Gelukkig is het niet druk onderweg. Hanny heeft wat last van slaap met als gevolg dat ik wat meer mag rijden.

 

De bergen doemen op in Zwitserland (1)

Als de zon opkomt zijn we al in Zwitserland. Het is weer een prachtig gezicht om die bergen voor en naast je te zien opdoemen.

De bergen doemen op in Zwitserland (2)

We besluiten om maar direct naar Courmayeur te gaan. Om daar te komen gaan we bij Martingny de snelweg af en via een wat smallere en bochtige weg zetten we koers naar Chamonix, waar de Mont Blanc tunnel begint.

 

In de buurt van Chamonix

Sinds het ongeluk in 1999 in deze tunnel is de beveiliging een stuk verbeterd. Voor het ongeluk werd de tunnel beheerd door twee partijen. Dat is nu gelukkig veranderd.

Mont Blanc Tunnel

Na een voorspoedige reis komen we om 9 uur s’ ochtends aan op de camping “Grandes Jorasses”. De camping ligt in het “Val Ferret” en ligt op ruim 1500 meter hoogte.

We krijgen een prachtige plaats met een voortreffelijk uitzicht op de bergen van het Mont Blanc massief.

Het uitzicht op de camping.