Om 10 uur zaterdagochtend hebben we de tent al opgezet. Daarna gaan we even wat slapen en in de loop van de middag gaan we met de auto naar Courmayeur.

het centrum van Courmayeur (1)

Overal zijn de bergen te zien rond Courmayer, zelfs als je in het centrum van het plaatsje loopt.
Wij kijken wat rond en na wat wikken en wegen besluit ik om een nieuw zakmes te kopen. Een Victorinox, maar dit keer met een schaar.

het centrum van Courmayeur (2)Natuurlijk mag het ijs niet ontbreken als je in Italiƫ bent. We hebben in april in Rome van het ijs genoten, maar hier doet het niets onder voor Rome. Het smaakt voortreffelijk.

Bij de kerk is het een drukte van jewelste. We zien steeds meer keurig geklede mensen arriveren. Het is een genoegen om er naar te kijken. Waarschijnlijk zijn ze hier voor een trouwerij.

de kerk van Courmayeur

Mooie tuin in Courmayeur

We genieten van een pizza voor onze tent. De beheerder van de camping bakt ze. Je kunt ze in het restaurantje opeten maar ook meenemen naar je eigen tent.

Het is nog steeds genieten als je voor je tent zit en naar de bergen kijkt. Om kwart over zeven verdwijnt de zon achter de bergen. Het wordt dan al snel fris. Dus dat betekent vroeg naar bed.

Magnifiek uitzicht van onder onze luifel