Na de drukke dag van gisteren, wandelen en verhuizen, besluiten we het vandaag rustig aan te doen. Als we om 9 uur uit bed komen schijnt de zon al volop en kunnen we heerlijk van het ontbijt genieten in de zon voor de tent. Na het ontbijt gaan we wat lezen en Kees gaat wat foto’s maken op en rond de camping.

Ondertussen is het zo warm geworden dat Hanny de schaduw op gaat zoeken.

Ik ga wat fotos maken bij het riviertje dat langs de camping stroomt. Hierbij probeer ik de HDR functie van de camera uit. HDR betkent dat de camera meerdere opnames maakt met diverse belichtingen en die samenvoegt tot een opname. Ik zie nog niet direct een verschil. Bij de eerste foto heb ik zelf de meest optimale belichting gezocht en de tweede is de HDR opnname. Naar mijn mening is de eerste mooier.

Nu de HDR opname

Na de middag verlaten we de camping en gaan we eerst bij Chateau de Queyras kijken. Dat is een fort uit de 13e eeuw. Het is een imposant bouwwerk. Ongeloofelijk knap dat men vroeger al zoiets kon bouwen.

Hierna rijden we verder door naar Guillestre. Dit is een wat grotere plaats maar er valt niet zo heel veel te beleven. We lopen er rond en zien een aantal mooie oude straatjes

We bekijken verder nog de kerk.

Hierna doen we boodschappen en gaan naar de camping. Ondertussen is het begonnen met regenen. Maar dat is van korte duur. Als het weer opgeknapt is ga ik nog zo’n 7 km hardlopen. Gelukkig is de pees-blessure helemaal over.
Na het avondeten begint het opnieuw te regenen, maar in de tent is het droog.

Meer fotos bekijken