Vandaag is het dan eindelijk zover; we gaan de camper inleveren en dat is een gek idee. Je went heel snel aan zo’n RV (Amerikanen spreken niet over een Camper maar over een Recreation Vehicle).

We hebben aan het begin beloofd om iets over het leven in een RV te beschrijven. Nu we in San Francisco zijn hebben we daar tijd voor.

Wij hebben een kleine uitvoering, dat betekent dat onze RV 19 feet lang is; dat is ongeveer 6 meter. Er is geen vast bed zoals bij langere versies. Daarom slapen wij boven de cabine. Dat gaat prima, maar de hoogte is natuurlijk beperkt.

IMG_7725

We hebben en zitgedeelte in de leefruimte waar je bij een tafeltje kunt zitten. Er is ruimte voor 4 personen. De tafel kan naar beneden gedaan worden zodat de zithoek omgebouwd wordt tot 2 extra slaapplaatsen.

IMG_7726

Er is een klein keukentje met een gasstel en een spoelbak. Daarnaast bevindt zicht (links) een ruime koelkast met klein vriesvakje en een magnetron.

IMG_7727

Rechts van de keuken bevindt zich het toilet en een douche.

Verder nog wat over de voorzieningen aan boord:

 • Er is een propaan tank.
  De propaan dient als brandstof voor de koelkast (als er geen stroomvoorziening is), de boiler en natuurlijk de gaspitten.
 • Shoreline.
  Aan de linkerkant zit buiten een vakje waar de Shoreline in zit. Dit is de kabel die op de camping aangesloten kan worden op het elektriciteitsnet
 • Watertank
  Deze kan gevuld worden met water voor keuken, WC en douche
 • Wateraansluiting voor leidingwater
  Als je een hookup-plaats heb kun je het water direct aasluiten en hoef je niet het water uit de tank te gebruiken.
 • Boiler
 • Airco / kachel
 • Generator
  De generator kan gebruikt worden om de stopcontacten in de Camper van stroom te voorzien als je geen stroom op een camping hebt. Tevens kan dan de magnetron en de airco werken
 • Hulp-accu
  De hulp-accu zorgt voor 12V stroom voor de velrichting
 • Magnetron
  De magnetron doet het een beperkte tijd op de hulp-accu en anders moet er 110 V stroom zijn.
 • Grijs water tank voor het afval water van de douche en de keuken
 • Zwart water tank voor de WC
  De beide afvalwater tanks kunnen geleegd worden d.m.v. een slang die je verbindt met het riool (dat kan zijn op je eigen kampeerplaats bij full-hookup, of bij het dumpstation)

Vandaag zijn we om 10 uur vertrokken van onze camping in Groveland. We moeten de camper inleveren bij de Cruise America vestiging in Newark, net ten zuiden van San Francisco. We hebben het rustig aangedaan zodat we om kwart voor 2 arriveren.

Onderweg valt ons de schreeuwerige reclame langs te weg op

IMG_7739

De wegen in Amerika zijn van verschillende kwaliteit. We hebben prachtige gladde wegen gehad. Maar vandaag vlak voor San Francisco reden we over een snelweg van erbarmelijke kwaliteit.

IMG_7744

De controle bij het inleveren van de camper is matig. Als wij niet verteld hadden dat er een ster in de ruit zit en de glasplaat bij het kooktoestel kapot is hadden ze het niet eens gesignaleerd.  Onze eerlijkheid kost ons zo’n 125 USD. Jammer, maar niets aan te doen.

De transfer van de plek van inleveren naar ons hotel in San Francisco is inbegrepen bij onze reis. Dat is wel zo gemakkelijk. We worden door een vriendelijke taxi chauffeur naar ons hotel gebracht in het centrum van San Francisco. De chauffeur komt uit Afghanistan en is als vluchteling samen met zijn gezin in 2011 naar de VS gekomen

Ons hotel is wat gedateerd maar is verder prima.

Aan het begin van de avond lopen we nog een rondje buiten.

IMG_0780

We zien de traditionele San Francisco Cable Cars.

IMG_0782

IMG_0783

En we eten tot slot een hapje bij de Mac Donalds.

Verder doen we het rustig aan zodat we morgen fris zijn voor onze eerste echte dag in San Francisco.