Woensdag 22 juni breekt aan als een ietwat koude en nevelige dag in San Francisco. We gaan vandaag onze ontdekkingsreis door de stand beginnen.
Om dat goed mogelijk te maken hebben we een bus-toer geboekt bij “Big Bus Tours”. Het is een tour van 2 dagen waarbij je naast de bustoer ook een paar wandelingen en een ‘night bus tour’ hebt. Er zijn 21 haltes op de route en bij elke halte kun je uitstappen om wat van dichtbij te bekijken

Halte nummer 8 is dicht bij het hotel. Deze halte is bij het eerste paleis van de Verenigde Naties. Het is een hele toer om de halte te vinden omdat er geen bordjes staan bij de haltes.

IMG_7747

Het valt ons op dat ze in San Francisco prachtige brandweer autos hebben.

IMG_7748

De eerste stop die we maken is bij Alamo Square. Na het uitstappen lopen we een man tegen het lijf waarmee we een praatje maken. Hij is een gepensioneerde Lawyer die nu zijn hobby uitoefent. Hij speelt voornamelijk blues muziek in diverse bands.

IMG_7750

Bij deze halte heb je heel veel huizen in de Victoriaanse Stijl. Hoogtepunt zijn de “Painted Ladies”. Painted Ladies zijn huizen die in 3 of meer kleuren zijn geschilderd uit het Victoriaanse tijdperk. De groep onderstaande huizen staat bekend als de Postcard Row.

IMG_7759

Het is echt een genot om hier rond te lopen. Er staan heel veel prachtige huizen die een behoorlijke duit zullen kosten. Het is opvallend dat er niet één stijl wordt gebruikt, maar allerlei stijlen door elkaar heen,

IMG_7763

IMG_7766 IMG_7769

De volgende stop is “Haight Asbury”. Deze wijk staat bekend om zijn “Bohemian Ambiance” wat is terug te voeren op de ‘Summer of Love’ (1967). wij zouden het flower power noemen.

Er zijn diverse bijzondere winkeltjes en restaurants te vinden.

IMG_7776 IMG_7779

Hierna zetten we koers naar de Golden Gate Brug. We zitten boven in de bus, in het open gedeelte. Dat is behoorlijk koud en winderig in San Francisco.

IMG_7792

De brug is werkelijk imosant.

IMG_7797

We stappen aan de overkant van de baai uit om van het uitzicht over San Francisco te genieten. Helaas is het bewolkt dus is de stad niet helemaal goed zichtbaar. Op de foto is wel te zien dat er een soort wolkenband over de stad ligt.

IMG_7814

We stappen hier over op een andere bus die ons naar Sausalito brengt. een klein maar leuk plaatsje aan de overzijde van de baai. De chauffeur is tevens gids en hij heeft er echt zin in Hij slooft zich behoorlijk uit voor de reizigers.

IMG_7827

Terug bij de brug stappen weer over op de bus die naar San Francisco gaat en genieten we van wat er vanaf de bus te zien is. We rijden door tot het eindpunt bij Fishermans Wharf.

Ondertussen is er van alles te zien. Veel hoge gebouwen. Bij sommige zit de brandtrap aan de buitenkant. Lijkt ons heel eng.

IMG_7859

1906 is een belangrijk jaar in de geschiedenis van San Francisco. Dat is het jaar van de grote aardbeving waarbij een groot deel van de stad vernield werd; door de aardbeving of door de ontstane branden daarna. De gids verteld dat er een hele rij huizen langs de Van Ness Avenue is opgeblazen met dynamiet om de brand tegen te houden.

IMG_7865

We sluiten de dag toer af met een hapje eten in een heel leuk restaurantje waar je een grote aardappel krijgt die gevuld wordt met allerlei lekkers.

IMG_7873

Hierna doen we de nacht toer. De naam zegt meer dan de werkelijkheid want de toer start om half 7 en duurt twee uur. Het is dan nog niet helemaal donker, maar er is wel mooi licht dat de stad een ander aanzien geeft.

Op weg naar de Golden Gate brug komen we langs een heel groot Amerikaans oorlogskerkhof.

IMG_7881

En een wijk met prachtige huizen.

IMG_7882

In San Francisco zien we heel veel mensen die op straat leven. Het is onvoorstelbaar hoe zo’n leven moet zijn. We komen een paar keer bij dezelfde Mac Donalds en komen dan de zelfde man tegen die zijn hele hebben en houden in een rugzak heeft.

IMG_7909

Er zijn ook projecten waar bij dakloze jongeren aan het werk gehouden worden

IMG_0786

Het hoogtepunt van de toer is het uitzicht op de stad vanaf Treausre Island

IMG_7922

We rijden over de brug naar dat eiland. Deze brug heeft twee wegdekken boven elkaar.

IMG_7925

Na de toer lopen we terug naar het hotel waar we nog een bak koffie drinken opgepikt bij de Starbucks naast het hotel