Vandaag is het maandag 20 juni. We starten de dag een beetje weemoedig want het is de laatste dag dat we naar één van de Nationale Parken trekken. Natuurlijk hebben we San Francisco nog voor de boeg, maar toch is het vreemd.

Yosemite park is groot en een behoorlijk eind rijden vanaf de camping. Vandaag willen we naar Yosemite Valley gaan. Dat is al gauw een uur en drie kwartier rijden. Gelukkig rijdt er een bus die vlak voor de camping stopt.  Wij nemen de eerste bus, om kwart over acht. Tegen tienen zijn we bij het visitor center in Yosemite Valley.

Allereerst lopen we naar de Yosemite Falls. Er zijn er twee, wij gaan naar de Lower Falls want dat is maar 20 minuten lopen.

IMG_7673

Een waterval blijft een spectaculair gezicht.

IMG_7677

Hierna nemen we de bus en stappen we uit bij de eerstvolgende halte “Camp 4”. Hiervandaan gaan we een wandeling door het dal maken. We lopen over een ‘meadow’ en genieten van het uitzicht wat we hebben. Wat zijn de bergen, en de kleuren (van het gras en de lucht) mooi!

IMG_7681

Ook hiervandaan hebben we zicht op de Yosemite Fall, nu zien we vooral de Higher Fall.

IMG_7684 IMG_7685

Het uitzicht op de omringende bergen en rotsen is magnifiek. We genieten niet alleen van het uitzicht maar ook van de rust. Het is vandaag best druk in Yosemite Valley maar niet veel mensen kiezen de wandeling die wij maken.

IMG_7689

Lang het riviertje wat door het dal slingert houden we een rust pauze en verwonderen ons over de schoonheid van deze rivier.

IMG_7693 IMG_7694

Als we weer wat verder lopen kijken we tegen de rotsen aan. Die zijn bijna loodrecht.

IMG_7698 IMG_7700 IMG_7704

Na een uurtje lopen vervolgen we onze sight-seeing met een bustour die uiteindelijk terug naar het Visitor Center gaat. Ondertussen hebben we de hele Valley bijna bezocht. Maar nog niet het gedeelte waar de Vernal en de Nevada Fall te zien zijn.  We nemen de shuttle bus en stappen uit bij halte 16 (Happy Isles).  Het is te ver voor ons om helemaal naar de Nevada Fall te lopen. Heen en terug kost zo’n zes uur en die tijd hebben we niet omdat we de bus terug moeten halen Maar dat is ook niet zo erg. We lopen tot bijna bij de top van de Vernal Fall en hebben daar een prachtig uitzicht op de Waterval.

IMG_7706

Op de foto hierboven is een kleine regenboog te zien rechtsonder.
Het water wat naar beneden stort veroorzaakt een behoorlijke mist die de wandelaars heerlijk afkoelt.

IMG_7712 IMG_7713

Het water heeft een enorme kracht dat is goed waar te nemen

IMG_7718

De shuttle terug naar het Visitor Center doet er best lang over omdat het nogal druk is. Maar omdat de bus terug naar de camping iets te laat is halen we die nog net.

We kijken weer terug op een fantastische dag. Aan het begin schreef ik dat we wat weemoedig waren, maar vandaag realiseerden we ons ook dat er een verzadigingspunt wordt bereikt. We hebben de laatste twee en een halve week zo ontzettend veel moois gezien.