Zondagmorgen, 19 juli, is het weer heel anders dan de dag ervoor toen we aankwamen. We worden wakker door het zonnetje, voordat we naar de kerk gaan ga ik eerst maar eens hardlopen om alvast wat te wennen aan de bergen. Vanaf de camping loop ik richting Alveneu Bad en vandaar stijg ik iets en loop ik via de zogenaamde "Wasserweg" weer terug naar de camping. Het tweede deel vanaf Alvenue heeft wat meer hoogteverschil, maar ik loop er lekker.

Op deze ochtend heb ik mijn net aangeschafte Olympus camera(tje) mee om alvast is wat foto's te maken. De vreugde is helaas van korte duur want bij het maken van de derde foto zit de lens vast en komt er een blauw scherm (het lijkt windows wel). Er is geen beweging meer in te krijgen. Jammer van het geld, maar dat is het risico als je iets via marktplaats koopt. Ik heb nog even contact gehad via email met de verkoper, maar die verzekerde me dat ze het probleem nooit gehad had.

We gaan deze morgen naar Bergün, omdat daar een "Gottesdienst" op het marktplein wordt gehouden, ter opening van de "Dorfmarkt". Het is niet heel druk, maar wel mooi om mee te maken. Een diaken uit de kring Davos gaat voor en het zingen wrodt begeleid door de plaatselijke muziekvereniging. De vraag die centraal staat is, wat is geluk. Er is veel op deze wereld wat geluk geeft, maar we zijn pas echt geborgen als we God kennen en ons leven in Zijn hand geven.


De enige foto gemaakt met mijn Olympus

 

Na de kerkdienst bezoeken we de markt. Er zijn verschillende leuke stands. Heel grappig is de stand van de plaatselijke lagere school, waar de kinderen zelf gebakken taart veropen. We kopen een paar stukken taaart voor bij de koffie op de camping.

Na het middageten gaan we een (kleine) wandeling maken vanuit Filisur. We lopen richting Wiesen en hebben een hele mooie afwisselende wandeling. Heel grappig is het dorpje Jenisberg waar we langs komen. Er staat buiten het dorp een piepklein kerkje tegen een berghelling. Van Jenisberg lopen we naar het Station Wiesen waar we de trein terug naar Filisur nemen.