Zaterdag 18 juli is de eerste dag van de vakantie die ik beschrijf. We zijn gisterenavond om een uur of half 9 thuis vertrokken. We zijn eerst nog even afscheid van Arie wezen nemen.

Daarna hebben we zo ongeveer de hele nacht door gereden met af en toe wat rustpauzes. Het eerste doel van de reis is: Filisur in Graubunden. Hier zijn we vorig jaar ook geweest maar er is nog genoeg te wandelen om ons nog een week bezig te houden. Tevens ga ik ook dit jaar weer de Swissalpine marathon lopen die in Bergün start wat vlak bij Filisur ligt. Dit jaar zal ook Wilco mee gaan lopen.

Hoe dichter we bij Filisur komen hoe meer de temperatuur daalt. Uiteindelijk is het 5 graden Celcius als we aankomen op de camping. Zoals op de volgende foto is te zien is het zicht beperkt, er zijn bijna geen bergen te zien door de wolken die er hangen.

We krijgen een plekje toegewezen op de camping vlak bij de toiletten, douches en de receptie van de camping. De camping heeft een andere eigenaar gekregen. Dit jaar kun je er warm brood krijgen, daar de beheerder zelf het brood afbakt.

Ëén van onze buren blijkt een Nederlander te zijn, die uit Veenendaal komt en hier al een week staat. Van hem horen we dat het de afgelopen dag aan één stuk door geregend heeft. De sneeuwgrens lag heel lag op ongeveer 1800 meter. In de loop van de dag wordt het weer beter, de regen trekt weg en de temperatuur gaat iets omhoog. We gaan 's middags nog even naar Bergün om wat boodschappen te doen en geld te pinnen, daar er in Filisur geen pinautomaat is. In Bergün zien we auto's staan waar de sneeuw nog dik bovenop ligt. We besluiten de dag door nog wat te lezen, we doen dat op de ouderwetse manier lekker in de vouwwagen.