Omdat het gisteren een echte rustdag was, gaan we nu wat actiever aan de slag. Vandaag gaan we wandelen. Gisteren heeft Kees al even de functies van de Samsung tablet uitgeprobeerd en dat is goed bevallen. We gaan daarom vandaag aan de hand van het programma View Ranger een rondwandeling maken. Het doel is om via een boog naar het plaatsje Carmignano telopen en vandaar weer naar de camping terug.

Op het volgende plaatje is de route te zien die we gelopen hebben. De rode pijl geeft aan waar de camping is. De route die we gelopen hebben is opgenomen door het programma ViewRanger. De stippellijntjes zijn paden die door een eerder loper zijn gelopen en gedeeld zijn met anderen. Het programma maakt gebruikt van de kaarten van MapQuest een soort open source achtig iets voor kaarten. Soms hebben we een pad gelopen wat er nog niet op stond. De verwachting is dat als wij onze route gaan uploaden die paden er in het vervolg wel op zullen staan. Maar dat gaan we thuis uitzoeken. 

 

Het wandelen in Toscane is natuurlijk niet te vergelijken met Zwitserland omdat het minder hoog is. Maar het is wel mooi. Er zijn leuke paden die prachtig begroeid zijn. 

 Regelmatig kunnen we genieten van prachtige uitzichten. Het is vandaag voor Toscane geen warme dag, de temperatuur ligt rond de 20 graden, maar als je loopt heb je het als snel warm. 

 

Ergens halverwege komen we in een klein gehuchtje waar nog een kerkje staat wat behoort heeft bij een klooster wat in de 12e eeuw is gesticht. Alles zit op slot en we kunnen dus alleen buiten kijken. 

Na een tijdje lopen ontdekken we dat de route die we willn lopen ook met bordjes staat aangegeven. Voor Italiaanse begripppen is dat een luxe. 

 De druivenvelden zijn een lust voor het oog. Op sommige plaatsen zien we mega grote trossen druiven. We zijn nog steeds op zoek naar een locale zaak waar je wij en/of olijfolie kunt kopen. Dat zijn tenslotte toch de streekproducten. Maar we zien nog steeds geen mogelijkheden. 

 

In  Carmignano nemen we een kijkje in de kerk. Het is een vrij grote kerk met prachtige schilderijen maar wel een beetje een sombere kerk.

 Bij Carmignano heb je nog iets naar boven een burcht. Die is niet te bekijken maar je hebt er wel een prachtig uizicht. 

 Net buiten het dorp eten we ons brood en drinken wat water, ondertussen genietend van het uitzicht. 

Vanuit Carmignano lopen we via de verharde weg terug naar de camping via de weg SS10. Maar op een plek maakt de weg een vreselijke lus. Wij besluiten om een pad wat min of meer rechtdoor gaat te kiezen. Het iw wel een gok, want het staat maar gedeeltelijk op de kaart die we via GPS gebruiken. Het komt echter goed en we passeren een prachtig B&B adres. 

 We zijn om ongeveer half twee weer terug op de camping. De rest van de dag besteden we aan lezen en relaxen.