Dinsdag 16 juli is de eerste wandeldag. Het is vooral voor Hanny spannend omdat ze de laatste tijd steeds last van haar knie heeft. Vooral met wandelen en juist niet met hardlopen. Volgens de fysiotherapeut heeft dat te maken met de manier van lopen. Bij hardlopen land je veel meer op je voorvoet en zijn er veel meer spieren betrokken waardoor dus "de lasten gezamelijk gedragen worden". Het is dus zaak om zoveel mogelijk actief te lopen en de voorvoet vooral te gebruiken. Om te wennen aan het berg-wandelen gaan we een korte wandeling maken. We zullen zo'n 3 1/2 uur onderweg zijn en lopen 12 km.
In Nederland doe je over zo'n afstand ruim 2 uur, maar hier moet er hoogteverschil overwonnen worden. Dat is in het onderstaande plaatje goed te zien.

We vertrekken om ongeveer half 10 van de camping en lopen eerst naar het dorp Ceillac. We gaan een rondje lopen. We lopen langs de helling waar we vanaf de camping op kijken en gaan dan door het dal heen weer terug. De wandeling gaat vrij gemakkelijk. We hebben eerst een prachtig uitzicht op het dorp en op de camping.

Hieronder zie je het uitzicht op de camping. Voor de kenners moet onze vouwwagen te zien zijn.

Om een einde aan de speculatie te maken zoomen we even in op onze vouwwagen. Het is trouwens ook heel grappig om te zien dat er een pad achter de camping langsloopt. Vanaf de camping zie je dat niet omdat het iets hoger ligt en omdat er bomen voor staan. Maar als je van een hoger standpunt af kijkt zien de dingen er heel anders uit. Dat is vaker zo in het leven; de dingen zijn soms maar beperkt te zien vanuit je eigen standpunt.

Het lopen gaat gemakkelijk en Hanny heeft nagenoeg geen last van haar knie gehad.

We hebben trouwens een nieuwe rugzak aangeschaft die wat groter is dan de vorige. Zodoende kan Kees de meeste spullen 'sjouwen'.

Terug op de camping genieten we van de rust, het mooie uitzicht en onze boeken. Het bevalt goed dat we beide een E-reader hebben. Je hoeft geen boeken mee te sjouwen en je kunt ook allebei hetzelfde boek lezen op dezelfde tijd.

Regelmatig schijnt de zon vanmiddag maar ook af en toe regent het wat.

Het uitzicht vanuit de tent is ook vandaag weer mooi.