Vanochtend stappen we al voor half 9 de camping af. Het weerbericht voor vandaag geeft aan, dat er in de loop van de middag bewolking en regen te verwachten is en dat willen we graag voor zijn. We starten in Ceillac en lopen richting le Villard, de plek die hier op de foto te zien is. Het is direkt een mooie open weg en we genieten van het uirzicht en natuurlijk van de bloemen om ons heen. Op verschillende plekken onderweg en ook hier lezen we over de rampen die de bewoners van deze streek (de Queyras) in de loop der eeuwen hebben getroffen; zoals branden en lawine's, die huizen verwoestten.

We klimmen rustig aan verder en komen uiteindelijk aan bij de Col Fromage op 2386m hoogte. Het is een adembenemend uitzicht; we zien aan alle kanten bergtoppen. Het is inmiddels iets over tienen. we drinken daar even wat water met wat lekkers erbij en na de nodige foto's gemaakt te hebben trekken weer verder.  

Gelukkig is een Fransman zo aardig ons de weg te wijzen naar de Col de Bramausse. Het kan n.l op 2 manieren; vele honderden meters stijgen en natuurlijk weer terug, of onderlangs. Daar is het ook heel mooi zegt hij en dus kiezen we daarvoor. We komen nog langs de Col de Souillet, waar we linksaf slaan. In de verte horen we koeienbellen rammelen en ja hoor, we mogen weer een veld vol van die lome, goedaardig kijkende roodbonte koeiebeesten oversteken. Nog even en onze moeite wordt beloond. We komen tegen half 1 bij de Col de Bramausse aan en we genieten daar van een paar boterhammen met kaas. Zo lekker als dat kan zijn na een stevige wandeling in zo'n mooie natuur.

We hebben vandaag wat meer gestegen dan gisteren.

 Het laatste stuk terug naar het dorpje valt tegen, wat een saaie brede snel dalende weg is dat en wat een vliegen om je hoofd. Bij de laatste bocht zien we de parapenters alweer in de lucht hangen. Elke dag zijn ze tegenover onze camping druk bezig. In het dorpje lopen we nog even het kerkje St. Sebastien, met muurschilderingen uit de 15e-16e eeuw, binnen. En we kopen nog wat extra kaarten en zijn even na 2 uur weer op de camping. Nu kunnen we op tijd douchen en nog even lezen en kaarten schrijven. 

 Om een uur of 4 komt er een onweersbuitje met regen langs, maar tegen de avond is het al weer droog.