Maandag 15 juli staan we op 6 uur op omdat we naar een andere camping gaan. Het past wel bij ons, dat we tot het laatste moment nog allerlei opties open houden zonder een definitief besluit te nemen.

Eerst hadden we een camping op het oog in het dal Nevache en later een camping in Queyras in de plaats Abries. Maar uiteindelijk kiezen we voor twee andere serieuze opties.

  1. Camping Les Pins in Chateroux les Alpes.
    Deze camping ligt zo'n 15 km van de camping waar Berend Jan en Ankie heen gaan en aan de weg naar de camping waar wij met Jannie heen gaan.
    We gaan er kijken maar de camping bevalt ons niet zo. De camping doet zijn naam eer aan: Le Pins. Hij ligt volledig tussen naaldbomen.
  2. 2 campings in Ceillac. De camping Municipal en een iets luxere camping.
    We rijden naar Ceillac, wat een hele opgave is want na Guillestre is het nog 8 km met haarspeldbochten en een stijging van zo'n 600 meter. Maar onze moeite wordt beloond. De camping Municipal ligt heel mooi met uitzicht op de bergen en het is er heerlijk rustig. Er is een WC en een douche en eens per dag komt de beheerder langs.

De reis naar Ceillac ging voorspoedig maar het duurde wel vrij lang, omdat we er voor kozen om de tolwegen te vermijden.

Het volgende plaatje laat zien waarom de camping voor ons een top-camping is.
Wat een rust en wat een uitzicht!