Vandaag is het zondag, een bijzondere dag en wel om een aantal redenen:

  1. Het is ook vandaag vakantie voor ons.
  2. Het is 14 juli, de nationale feestdag in Frankrijk.
  3. Het is de eerste dag van de week, de rustdag.
  4. Het is nog steeds prachtig weer. 

We merken op de camping niets van de Franse feestdag. Er hangt aangeplakt dat er een Petanq toernooi is en in het naburige dorp een vuurwerk. Van beide merken we niets.

We vieren deze zondag als rustdag. 's Middags maken we even een ommetje naar het meer, waar de camping aan ligt en verder blijven we de hele dag rustig op de camping. Thuis zijn we gewend om naar de kerk te gaan, maar dat wordt hier lastig. We hebben geen kerk vlakbij gezien waar dienst is en de taal werkt ook niet echt mee.

We luisteren 's ochtends naar een preek van Ds. Paul Visser vanuit Amsterdamse Noorderkerk. Hij preekt over een zondag uit de Catechismus. Er wordt behandeld dat de kerk de sleutels van het koninkrijk heeft. Volgens Ds. Visser kan het bloedlink zijn, als de kerk dit opvat alsof zij bepaald wie er bijhoort en wie niet. Het is niet de bedoeling dat wij onze eigen sloten gaan maken om daar mee het koninkrijk af te grendelen. De sleutel is het Woord van God dat, als we het toepassen, de toegang tot het koninkrijk van God opent of sluit. Al met al een boeidende preek.

Aan het eind van de middag luisteren we nog naar een preek uit Barneveld van Ds. Molenaar die vooral sprak over het werk van de Heilige Geest. Als we ons eigen koninkrijk willen bouwen of onze eigen zaken door willen voeren gaat het fout. Het komt erop aan dat we de Geest de ruimte geven en ons openstellen zodat hij ons leven kan vernieuwen.

Kees zijn telefoon is bij het meer in het water gevallen en moet na droging opnieuw opgestart worden. Gelukkig doet de telefoon het nog wel; alleen what's app wil het pas weer doen, nadat de nieuwste versie is geinstalleerd.
Daarom gaan we bij het hokje bij de ingang nog even internet verbinding maken en de zaak weer in orde maken.