Vandaag is het zaterdag. We hebben een tijdje zitten twijfelen: gaan we nu al naar een andere camping in de Alpen of blijven we tot na het weekend hier. We besluiten om no een paar dagen rustig aan te doen en dan pas weer verder te trekken. Bovendien zal het op zaterdag wel drukker zijn dan op maandag denken we.

Vandaag gaan we naar Bourg en Bresse. Deze stad ligt ongeveer 50 km van de camping. We parkeren de auto aan de rand van het centrum waar een grote markt is op zaterdag.

Na de markt gaan we op zoek naar het 'office du tourist'. Hier krijgen we een kaartje met een leuke rondwandeling door de stad. Het blijkt dat Bourg het 'Barneveld' van Frankrijk is. Er zijn hier veel kippen in de buurt en daarom hebben ze ook een tentoonstelling georganiseerd waar allemaal eieren of kippen versierd zijn en in de stad staan.

De rondwandeling voert ons langs ontzettend leuke straatjes en panden die we anders vast niet gezien zouden hebben.

De kerk "Notre Dame" heeft prachtig houtsnijwerk.

 Voor we weer terug gaan naar de camping bezoeken we nog een klooster in Bourg. Het is een mooi klooster met een rijke geschiedenis. Het is echter echt een museum geworden er is al eeuwen geen enkele 'klooster activiteit' meer. Dat geeft een heel ander gevoel dan wanneer het klooster nog in dienst is.
Margaretha van Oostenrijk (1480-1530) gaf, een tijdje nadat ze op 24-jarige leeftijd weduwe was geworden, opdracht tot de bouw van het koninklijke klooster, vlak voor de poorten van de stad Bourge-en-Bresse. Magaretha was dochter van keizer Maximiliaan l en kleindochter van de laatste groothertog van Bourgondie, Karel de Grote. Ze trouwde met Philps de Schone en bouwt het klooster na zijn vroege dood, om 3 graftombes te huisvesten; één voor Philips, één voor zijn moeder en één voor haarzelf. Ze wordt regentes over Nederland in 1506 voor haar vader en later voor haar neef, keizer Karel V. Ze volgt de voortgang van de bouw van het klooster vanuit Mechelen in Belgie (1505-1532); de beste architecten en kunstenaars vanuit heel Europa geeft ze opdracht voor de bouw. Helaas heeft ze het eindresultaat niet meer met eigen ogen kunnen aanschouwen, omdat ze in 1532 op 52-jarige leeftijd overlijdt.

Op dit moment is er een tentoonstelling van allerlei schilders van diverse stijlperioden. Er is ook moderne kunst te zien.

De kenners zullen dit werk wel herkennen, maar ik ben het ondertussen al vergeten.
(Hanny: Voor de kenners: "Zonder titel" van Joan Mitchell, triptiek, 1969-prachtige kleuren zoals je ziet.)

Hierna rijden we terug naar de camping waar we de rest van de dag nog wat ontspannen. Het is per slot van rekening vakantie.