Doordat we gisteren al voor 10 uur naar bed zijn gegaan hebben we lang geslapen. Om ongeveer 8 uur staan we op en de zon schijnt al heerlijk, het belooft dus een mooie dag te worden. We gaan vandaag rustig aan doen. Dat betekent na het ontbijt lekker in de zon zitten en lezen. Na de koffie gaan we een fietstocht door de omgeving maken.

He valt ons al direct op dat fietsen in Frankrijk wat anders is dan in Nederland. Het gaat  hier altijd omhoog of omlaag. Gelukkig hebben we nieuwe fietsen met (ieder) 24 versnellingen, dat komt nu goed van pas.

De camping is in het plaatsje Chancia wat onder de grotere plaats Dortan valt. We fietsen eerst naar Dortan. Het deel van Dortan wat wij bekijken ziet er nu niet bepaald mooi uit.

Gelukkig vinden we er wel een leuk plekje aan het water om ons brood op te eten.

Zoals gezegd het fietsen gaat hier wat zwaarder dan thuis, maar is ook wel weer een leuke ervaring. Wel valt het op dat deze streek niet echt aantrekkelijk is gemaakt voor fietsers. Er is geen enkele voorziening voor fietsers, je fietst altijd op dezelfde weg als de autos. Vrachtwagens razen soms langs ons heen. Het is dus zaak om rustige wegen te zoeken.

Onderweg stoppen we in het plaatsje Veziat waar we het kerkje bekijken.

Hier probeert Kees het orgel nog even te bespelen. Hij waagt zich niet aan het werk van Bach wat op de lessenaar staat maar een boek met liturgische muziek brengt uitkomst. Dat is beter te spelen. Het is typisch Franse muziek, een beetje in de stijl van Cesar Franck – l' Organiste.

Vlak bij de camping hebben we een mooi uitzicht op de river waar de camping aan ligt.

Aangekomen op de camping nemen we het er nog even van. Lekker buiten zitten en genieten van een fles water en een blikje bier en de meegenomen nootjes van de markt in Barneveld.