Zondag 28 juli
begint zoals bijna alle dagen tijdens onze vakantie; het is weer prachtig zomerweer. Het is weer om de hele dag buiten te zijn. Vandaag is het zondag, dus doen we rustig aan. Na een heerlijk ontbijt met Croissants en Pain du Chocolat komt Jannie aangewandeld.

We luisteren opnieuw naar een kerkdienst die we van thuis hebben meegenomen. Dit keer is het een themadienst over Wonderen. Wonderen gebeuren nog steeds, maar we zien ook dat wij als mensen allerlei tegenslagen meemaken. God wil ons door al die tegenslagen dragen en ondersteunen. De wornderen die in het Nieuwe Testament voorkomen zijn bijna altijd in situaties waar het Evangelie nog moet doorbreken. Wonderen komen ook voor als tekenen van het Rijk van God dat baanbreekt.

Na de dienst en de koffie gaan we rustig wat zitten lezen en praten.

Om een uur of drie in de middag besluiten we nog een stukje te gaan rijden met de auto om een mooi plekje te vinden. We bekijken het kerkje van l' Argentiere, maar de kerk is helaas gesloten. Het lijkt erop dat de kerk niet meer in gebruik is. We zien dit op meer plaatsen in Frankrijk. In ons laten worden er regelmatig kerken gesloten maar zo te zien zijn ze in Frankrijk al een flink aantal stappen verder en is er nauwelijks iets te zien van kerkelijk leven.

Het kost ons moeite om een mooi plekje te vinden, maar uiteindelijk rijden we richting Vallouise en gaan we bij Puy St. Vincent van de hoofdweg door het dal af. We nemen een kleine weg via Les Pres en komen dan op col de la Pousterie. We zijn ondertussen via een hele kleine weg die aan het eind onverhard is op de col aangkomen. We komen een keer een auto tegen en het kost heel wat moeite om elkaar te passeren. De weg stijgt ontzettend hard, dat moet ook wel want de col ligt op meer dan 1800 meter hoogte terwijl het dal op zo'n 1000 meter hoogte ligt.