4 en 5 oktober is het weer zover; het traditionele "kustmarathon weekend". De laatste jaren gaan we met z'n achten naar Zoutelande om daar hard te lopen en een gezellig weekend samen te hebben We, dat zijn: Henk en Netty, Klaas en Tineke, Berend Jan en Ankie en Hanny en ik. Dit jaar gaan Tineke en Netty niet mee. Ondanks dat hebben we toch een leuk weekend.

De vrijdagavond lopen Ankie en Hanny beide de Ladies-run, een hardloopwedstrijd over 10 km voor vrouwen. Ze zijn beide goed getrained en lopen allebei een persoonlijk record.

De wedstrijd is op vrijdagavond en start om kwart voor zes. Dat levert ook een leuk plaatje op met de zon die al bijna aan het ondergaan is. 

 
De 10 km is best wel zwaar. Vanaf Zoutelande wordt er naar het reddingsstation in Westkapelle te lopen waar er gekeerd wordt. Dus de eerste 5 km gaan over het strand. Hieronder is te zien dat Hanny er zin in heeft.

 
 

 
Na de wissel in Westkapelle wordt er via een pad over de duinen terug gelopen. Daarbij moeten een paar hele lange trappen genomen worden en gaat het constant op en neer. De laatste anderhalve km is weer over het strand.
Hanny legt de 10 km af in 1:00:32 en Ankie in 1.04.19