Zaterdag 28 juli
is opnieuw een stralende dag. Het is zonnig met een paar kleine wolkjes. De temperatuur op de camping (970 meter hoogte) is zo'n 32 graden.

Wij gaan met de auto naar de parkeerplaats vlakbij een gehucht genaamd Dormillouse in het parc des Ecrins. Alleen de weg er naar toe is al een belevenis op zich zelf.  In het dal bij l' Argentiere la Bessee stroomt de rivier de Durance. Deze wordt gevoed vanuit allerlei zijstroompjes die weer worden gevoed door allerlei kleine stroompjes met soms prachtige watervallen.

Vanaf de parkeerplaats lopen we langs deze watervallen en kleine stroompjes naar het meer met naam: Lac de Fangeas. Dit meertje licht op zo'n 1990 meter hoogte. Een hele klim als je bedenkt dat de parkeerplaats waarvandaag we vertrekken op 1440 meter hoogte ligt.

Het is een prachtige route over smalle paden met een overdaad aan bloemen en vlinders.

Op de foto hieronder is goed te zien wat voor een geweldig hoogte verschil er is.

Uiteindelijk komen we bij het meertje aan. Dit is een echt prachige omgeving. Er is zelfs een wandelaar die de aantrekkingskracht van het water niet kan weerstaan en gaat zwemmen. Dat gaat ons wat te ver, want het water is natuurlijk steenkoud.

Na een lange rustperiode dalen we af en maken we nog een ommetje langs het gehuchtje Dormilousse. Dit is een bijzonder plaatsje want het is niet met de auto te bereiken. De aanvoer van spullen mooet via een wandelpad gebeuren vanaf de parkeerplaats waarvandaan wij vertrokken zijn. Dat is zo'n 40 minuten lopen. Vroeger gebeurde dit met behulp van ezelfs maar nu ehbben ze hier kleine voertuigjes met rupsbanden voor.

Bij de Gite d' Etappe in Dormilousse drinken we wat voor we terug gaan naar de auto.

Na de prachtige wandeling gaan Hanny en Kees nog zwemmen bij het "Plan d'Eau' bij de camping maar ook hier is het water erg koud.

s'avonds gaan we naar een klein restaurant in het dorp. Waar we heerlijk eten. Hanny en Jannie genieten van een Raclette en Kees neemt een soort eenpansgerecht. Het is er bijzonder gezellig en wij zijn een soort buitenstaanders, want alle bezoekers schijnen elkaar te kennen afgaande op de innige begroetingen.

Op de terugweg maken we nog een stukje mee van het de klimwedstrijden die er deze week zijn in l' Argentier la Bessee.