Zaterdag 14 juli is onze eerste wandeldag. De weersvoorspelling is niet heel gunstig voor het wandelen. De verwachting is dat het s' ochtends bewolkt is en 's middags zal gaan regenen. Omdat het de eerste keer is dat we gaan wandelen besluiten we een kort verkennend rondje bij de camping te gaan maken. Dat doen we dan 's ochtends zodat we voor de voorspelde regen weer terug kunnen zijn.

We besluiten een rondje te lopen tegenover de camping. De kaart geeft aan dat we langs een beek op moeten lopen. We denken dat we dit doen maar na een tijdje stopt het pad en kunnen we nogwel links aanhoudend een soort pad vinden. Na een tijdje lopen krijgen we in de gaten dat we gewoon weer teruglopen maar dan evenwijdig aan de heenweg.

Ondertussen zien we de Monte Pelmo tussen de wolken verschijnen; een fascinerend gezicht.

Na een klein uurtje lopen komen we weer bij het beginpunt uit. Dat geeft ons wel de mogelijkheid om even op de camping naar de WC te gaan. Nu we iets beter kijken zien we het geplande pad liggen, er staat zelfs een bordje bij. De beek waar we langs moeten lopen zien we echter niet. Het kan zijn dat we de kaart niet goed begrepen hebben. We starten op 1530 m hoogte. Het pad voert ons in een gestage klim naar een hoogte van ruim 1850 m.

Onderweg ontmoeten we een kudde koeien. Ze zien er vervaarlijk uit, maar zijn heel rustig en ontspannen.

Op het hoogste punt van onze tocht lezen we de kaart nog eens goed en besluiten om te keren zodat we het rondje naar Peco di Zoldo kunnen maken. Er zijn nog meer rondwandelingen mogelijk, maar die zullen teveel tijd in beslag gaan nemen.

Het pad naar Pecol gaan steil omlaag en is behoorljk glad door de regenval van gisteren.

Pecol is een prachtig dorpje wat mooi afsteekt tegen de omliggende bergen.

Vanaf Pecol denken we terug langs de normale weg (voor autos) te moeten lopen. Na een tijdje ontdekken we een leuk pad wat volgens de Garmin van Kees precies in de richting van de camping loopt. En na een minuut of 10 lopen staan we aan de rand van de camping. Precies aan de kant waar onze tent staat.

De rest van de dag brengen we heel relaxt op de camping door. We lezen wat en we posten zelfs al op de derde dag van de vakantie de kaarten naar Nederland.

Onze rust wordt aan het eind van de avond nog even verstoord doordat het slechte weer nu echt onze kant is opgekomen. Het begint ontzettend hard te regenen, er valt zelfs hagel. Het regent zo hard dat we elkaar bijna niet meer kunnen verstaan.

Gelukkig blijft het droog in de tent op wat water na dat door het grondzeil heen komt omdat het niet wegkan.