Na een drukken week is het lekker om op zaterdag een ochtendje te gaan hardlopen. Het belooft vandaag warm te worden dus is het verstandig om vroeg op te staan. De wekker staat op half 7, maar om zes uur ben ik al wakker; opstaan dus en een licht ontbijtje en snel de hardloopkleren aan. Voor "Limburgs Zwaarste" heb ik een rugzakje gekocht met een waterzak erin. Dat komt vandaag goed van pas. Naast de waterzak gaat nog mee: Telefoon, Fototoestel, MP3 speler en een paar sneetjes brood.

Als ik vertrek is de zon net aan het opkomen. Dat is vandaag een prachtig gezicht; een fel gele zon net boven het landschap. Jammer dat je daar op de foto maar zo weinig van ziet.

Omdat het vandaag "stille zaterdag" is heb ik de Matteus Passie van J.S. Bach op mijn MP3 speler gezet. Heel apart om zo rustig lopend naar het lijdensverhaal te luisteren. Ik zet koers richting het Wekeromse zand

Via de Valkseweg kom ik op de Hammerdijk richting het Wekeromse zand. En bij de eerste mogelijkheid ga ik het gebied van het Wekeromse zand in. Eerst is het een gewoon pad maar al vrij snel kom ik op het zand terecht. Dat is prachtig maar het gaat wel ten koste van de snelheid. Maar daar maak ik me op een dag als vandag niet druk over. Als ik maar gemiddeld rond de 10 km per uur loop en lekker loop, ben ik tevreden.

De volgende foto is gemaakt van af een smal paadje aan de rand van het 'zand' als je van de Vijfsprongweg richting de oude vuilnisbelt loopt. Dat is mijn favoriete paadje. Het is een echt bergpad wat de hele tijd op en neer blijft gaan, terwijl je vaak aan beide zijden van het pad een soort 'dal' hebt liggen.

Op de fotos is goed te zien hoe mooi de kleuren zijn in het voorjaar. Er is geen groen zo mooi als het voorjaarsgroen.

Thuis gekomen ontdek ik een mogelijkheid om de data van mijn Garmin Forerunner naar excel te exporteren om zo een mooie grafiek te maken van de gemiddelde snelheid per km. Je kunt goed zien waar ik op het Wekeromse zand heb gelopen. Bij 17 km heb ik een tussenstop gehouden op de Hartenberg en daarna ging het over de korste weg naar huis. Hier heb ik in het begin het tempo wat opgevoerd zoals duideliljk te zien is in de grafiek.