Vandaag is Hanny werken tot half 2. Zodoende kan ik mijn eigen gang gaan (to ze terug is). Ik begin de dag met eens lekker uitslapen, in mijn geval is dat tot 8 uur slapen. Daarna ontbijten en de krant lezen en dan nog even liggen luieren in bed.

Om kwart voor 10 ga ik lopend (rennend) naar Hanny’s moeder om de optocht te bekijken. De optocht is dit jaar niet zo groot, weinig scholen en ook nog wat reclame. Al met al teleurstellend. Wilco loopt natuurlijk ook nog mee in de optocht met de Harmonie. Na koffie en oranjekoek ga ik om elf uur nog een lekker stuk hardlopen.

Het paradijs staat vandaag op het programma. Dat is toch al met al wel het mooiste stukje Barneveld wat ik ken. Ik volg een heletijd het klompenpad van 10 km. Ondertussen luister ik naar interviews die Andrie Knevel heeft met o.a. Els van Dijk en Ds. Wim Dekker. Beide inspirerende gesprekken.

 

Ik begin met het stuk van het Paradijs wat aan de rechterkant van de Kallenbroekerweg ligt. Beter gezegd tussen de Kallenbroekerweg en de Dronkelaarseweg. Het is een waterrijk gebied. Veel water en veel bos. Prachtig.

Heerlijk rustig zo’n paadje. Zonnetje erbij en een lekkere temperatuur. Ik voel me een bevoorrecht mens.

Zelfportret. Hier is goed te zien dat ik mijn nieuwe rugzak draag. De rugzak is heel handig, je kunt alles meenemen en natuurlijk de zak met water waar je onder het lopen via een slangetje uit kan drinken.

Prachtige bomen. Vanaf nu volg ik het klompenpad. Dat gaat door bos maar soms ook door het weiland.

Hier lopen gelukkig nog koeien buiten.

Smalle slootjes en en een klein bankje om te rusten. En natuurlijk net buiten beeld een bruggetje.

Om tegen half twee ben ik weer terug en na een heerlijk douche gaan we samen met Berend Jan en Ankie mee. Zij hebben een nieuwe vouwwagen gekocht; een Jametic. Dat is dezelfde vouwwagen als wij ook hebben. We gaan met zijn vieren hun vouwwagen opzetten op een dagrecreatie veld bij Kootwijk. (Bijna aan het eind van de Heetweg rechts).

 

Het opzetten gaat soepel doordat het zo’n ingenieus systeem is. De vouwwagen is nieuwer dan de onze en heeft daardoor een paar nieuwe snufjes:

  • Een bed met een echte lattenbodem en een dikkere matras.
    Dat is wel heel erg lekker. Wij hebben nog gewoon een houten plank waar het matras(je) opligt.
  • Extra stangen om de tent nog stabieler te maken.
    Dit laatste missen we niet echt.

 


De troste bezitters van de vouwwagen poseren nog even voor we de tent weer inklappen. Na een heerlijk ijsje in Voorthuizen gegeten te hebben zijn we om een uur of zes weer thuis.