Zaterdag 17 april is een unieke hardloopdag om de volgende redenen:

  • Het wordt de eerste 10.5 km wedstrijd die ik samen met Hanny ga lopen.
  • Voor het eerst na de belssure perikelen van vorig jaar ga ik weer proberen een (voor mijn doen) snelle tijd te lopen.
  • De kippenren in Barneveld wordt steeds populairder, er doen meer mensen aan mee dan bij de vorige edities.

Hanny en ik hebben ons beide ingeschreven voor de 10.5 km. Als ik de startnummers ga ophalen blijkt dat ik niet ingeschreven ben, terwijl ik wel een mail heb ontvangen met vermelding van mijn startnummer. Gelukkig kan het opgelost worden als ik het inschrijfgeld contact betaal. Mocht het toch afgeschreven zijn dan wordt het geld terug gestort. Hanny heeft een drukker programma omdat ze eerst nog met een kraam in het dorp staat voor ons koor (Valerius).

Als wij ons naar de start spoeden blijk ik mijn startnummer vergeten te hebben. Snel naar huis en daardoor komen we om 10 voor 2 aan bij de start. Iedereen staat al opgesteld voor de start. Dat is dit keer niet zo'n ramp omdat er voor het eerst met electronische tijdwaarneming gewerkt wordt. Toch probeer ik me nog wat naar voren te wringen want anders moet je zolang dringen op het parcours na de start.

Het parcours van de kippenren gaat eerst door centrum, dan via de Kallenbroekerweg naar het Paradijs en tot slot via de Achterveldseweg weer terug naar Barneveld. Mijn streven is om een tijd onder de 50 minuten te lopen. Aan het begin van de wedstijd vraag ik me af of het wel zal lukken. Ik voel me niet helemaal 100% in conditie door te laat naar bed gaan etc. Gelukkig kom ik toch al vrij snel in een goed tempo. Dan is het een kwestie van door blijven lopen. Aan het begin loop ik zo ronde 4.30 min. per km. Bij de eerste drinkpost na 5 km ga ik even wandelen om wat te drinken. Daardoor verlies je wat tijd, maar het is veel handiger dan lopend drinken.

Het tweede deel probeer ik het tempo er lekker in te houden. Dat lukt aardig, ik kan af en toe naar iemand toe lopen en passeren. Dat geeft altijd wat extra stimulans. Het is de eerste keer na de blessure van vorig jaar dat ik weer snel kan lopen. Tot vorige maand kreeg ik steeds toch weer wat last van mijn kuitspier bij sneller lopen. Dat is nu gelukkig verleden tijd.

Bij 9 km krijg ik wat extra stimulans omdat Mirjam langs het parcours staat; wat een verrassing.

In een tijd van 47.42 minuten ga ik zeer voldaan over de finish. Dat geeft me een tevreden gevoel. Er moet nog wel iets meer in zitten voor de toekomst als ik wat meer op mijn gewicht ga letten en wat meer gericht op snelheid ga trainen.

Hanny komt rond de 1 uur en 3 minuten over de finish met een groepje met Ankie Luchtenberg en Annet van Almkerk. Het is de eerste 10 km voor Hanny en in een mooie tijd. Dat belooft nog wat voor de toekomst.