Vandaag heb stond er een lange duurloop op het programma. Een lange duurloop betekent op dit moment zo rond de 30 km. lopen. Ik ben me aan het voorbereiden op de Kippenren (halve marathon) op 18 april en daarna hoop ik op 2 mei in het  Land van Heusden en Altena te gaan lopen. Dat laatste is vooral interessant omdat het mijn geboortestreek is. Ze organiseren daar om dat de hardloopclub in de regio 25 jaar bestaat voor het eerst een marathon. Tevens wordt er ook een ultraloop georganiseerd over 60 km. Ik heb nog niet besloten aan welke ik mee ga doen.

Vandaag loop ik mijn favoriete lange duurloop, waarvan wat foto's te zien zijn. Ik ben vanochtend rond half 7 gestart en loop als eerste de Valkseweg af, via Wekerom naar Otterlo. Het is behoorlijk koud, zo'n  3 graden onder nul, maar wel erg mooi omdat de zon net op komt over de bevroren weilanden.

 

Tijdens het hardlopen luister ik via mijn MP3 speler naar radioprogramma's die ik gedownload heb. Dat is een prettige manier van lopen en het is ook nog opbouwend. Vanochtend luister ik naar een verslag van een symposium over de theoloog Dr. H. Ridderbos en een interview met Dr. de Knijff die als ethicus een boekje over onze omgang met de schepping en het milieu heeft geschreven.

Bij Otterlo ga ik rechtsaf de Apeldoornseweg op richting Ede. Onderwijl passeer ik de Hartenberg waar Arie woont. Omdat het nog te vroeg is ga ik er niet aan om hem even te bezoeken.

 

Een kilometer voorbij de Hartenberg steek ik de weg over en ga ik het bos in richting het Wekeromse Zand.

 

Op de volgende foto''s is het landschap bij het Wekeromse Zand goed te zien. Het is hier heerlijk stil en zo mooi. Vooral de verspreid staande bomen zijn mooi, zoals ze afsteken tegen de heldere lucht. Als ik deze fotos maak ontmoet ik een wandelaar die even op een bankje is gaan zitten om nog beter van het mooie uitzicht te genieten.

Het Wekeromse Zand is mijn favoriete gebied om verschillende redenen. Het straalt rust uit, het is afwisselend en er zijn zulke prachtige bomen te bewonderen.

Het is een feest om hier rond te lopen en van de omgeving te genieten.

Vanaf het Wekeromse Zand loop ik naar de Goudsberg waar je op een bepaald moment een prachtig uitzicht hebt op een open plek vanaf een heuveltje.

Via de Hessenweg loop ik naar huis. Na ongeveer 2 uur en 55 minuten kom ik thuis aan en heb een voldaan gevoel overgehouden van deze training.

Het leuke is dat ik van zo´n kleine 3 uur hardlopen niet moe wordt, maar me voldaan en fris voel.