Op deze tweede Paasdag wordt de traditie van jaren, om precies te zijn 5 jaren doorbroken. Dit jaar geen Marathon in Utrecht. Dit heeft niets te maken met gebrek aan belangstelling voor het lopen van de marathon. Maar dit jaar wil ik twee dingen doen die niet goed passen bij de marathon op tweede Paasdag.

Ik wil op 2 mei een ultraloop over 60 km. in het Land van Heusden en Altena gaan doen en de zaterdag na Pasen wil ik de kippenren in Barneveld gaan lopen.

Omdat ik twijfel over het lopen van 60 km. besluit ik om vandaag maar eens de (stoute) hardloopschoenen aan te trekken en een poging te gaan wagen om ongeveer zo lang te gaan lopen. Het komt goed uit dat Hanny is werken vandaag. Om kwart over 7 verlaat ik Barneveld en zoals je hier naast kunt zien was het heiig en stond de maan nog aan de lucht. Om voldoende eten en drinken mee te nemen loop ik voor het eerst met een rugzak op.

Via Kootwijkerbroek en Kootwijk ga ik richting Nieuw-Milligen. Het is heerlijk weer om te lopen en ook erg rustig op dit tijdstip van de dag. Ik heb maar één voornemen en dat is om mezelf in te houden. Mijn doel is om niet sneller dan 10 km. per uur te lopen. In Kootwijk maak ik een sanitaire stop bij een restaurant waar iemand aan het schoonmaken is.

 

Zoals hierboven is te zien ziet er vrij verlaten uit onderweg. Dat zal vanmiddag wel veranderen.

Vanaf Nieuw-Milligen loop ik via Assel naar Radio Kootwijk. Radio Kootwijk is nog steeds een unieke plek. Zomaar midden in de rimboe vindt je de "betonnen kathedraal" van waaruit vroeger het contact met Indie onderhoude wordt. Nu vinden er culturele activiteiten plaats. Wilco en Mirjam hebben er verschillende keren met de Harmonie gespeelt.

Het lopen gaat nog steeds goed. Via Harskamp en Otterlo loop ik naar huis. Al met al zo'n 55 km gelopen in 5 uur en 3 kwartier (exclusief 2 rustpauzes).

Het lopen gaat aan het eind niet meer vanzelf. Het is niet leuk om na zo'n lange tocht over de Valkseweg te moeten lopen. Al met al geeft deze tocht genoeg vertrouwen om me in te schrijven voor de 60 km loop in het Land van Heusden en Altena.