De laatste tijd heeft het hardlopen wat op een laag pitje gestaan vooral de eerste helft van januari. Als het glad is dan is lopen soms best wel link. En kou is ook niet bepaald aanlokkelijk. Toch ben ik weer aan het trainen geslagen want eind februari staat de Galgenberg marathon op het programm. http://www.galgenbergmarthon.nl. Hoewel dat geen wedstrijd is en er niet op tijd gelopen wordt is het wel een pittige loop. Ongeveer 90% van de 42 km gaat dooe de bossen tussen Veenendaal, Amerongen en Leersum. Veel stijgen en dalen dus. 

Om klaar te zijn voor de Galgenberg marathon voer ik de trainingsarbeid wat op. Na een aantal keren maximaal anderhalf uur te lopen moet er toch ook weer eens 30 km. gelopen worden. Dat is vorige week gebeurt (zaterdag 6 februari). De laatste zaterdag in januari was nog rond de 20 km. Dat was een prachtige training doordat er sneeuw lag en de zon scheen. Dit tochtje ging voor een deel langs mijn favoriete locaties (Wekeromse zand en Lunterse berg)

 Deze twee fotos zijn genomen aan de Kattenbroeker weg, dat is de weg die van de school aan de Ruitenbeekweg naar de Meulunterse weg loopt. 

Hier zien we de onverharde weg die langs het Wekeromse zand loopt en die het Wekeromse zand van het gebied rond de Lunterse berg scheidt.

 

Dit is een prachtig paadje richting Lunterse berg. Het lopen is wel verraderlijk, overal ligt sneeuw maar soms zit er water onder bedekt met een dun laagje ijs. Ik ontkom niet aan natte voeten, maar dat heb ik er wel voor over.

Hierboven zie je een prachtig uitzicht. Dat is bij een van de favoriete plaatsen waar je jezelf kunt afbeulen. Je kunt hier lekker rondjes lopen aan de ene kan omhoog en dan aan de andere kant weer omlaag. Dat is een ideale training voor een zware marathon zoals Zeeland of Swiss Alpine. Maar nu in de winter ziet het er nog mooier uit.