Na  een periode van betrekkelijke rust staat vandaag de Florijnloop in Woudenberg op het programma. Dit is een wedstrijd over 10 engelse mijlen. Het was nog wel even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan door de winterse omstandigheden. Het is behoorlijk koud en er ligt op verschillende plaatsen nog sneeuw. Ik ben niet van plan om een top-tijd te gaan lopen, al zal ik zeker een record gaan lopen. Het is namelijk mijn eerste 10 EM.

De voorbereidingen zijn niet ideaal. De hele ochtend heb ik thuis als een gek gewerkt om nieuwe vloerbedekking te leggen op het 'computer kamertje'. Met een paar mensen van de loopclub heb ik afgesproken om samen te gaan, maar door mijn kluswerk ben ik te laat. Bij de start ontmoet ik nog een Barnevelder, ook Kees van Rijswijk is van de partij.

Na wat gewik en geweeg besluit ik om toch maar zonder jack te gaan lopen. Een isolatieshirt en een dik wintershirt (of hoe heet zo'n ding) moet goed zijn. Tot mijn schrik realiseer ik me ineens dat ik door de haast ook mijn handschoenen en muts vergeten ben.  

Ik loop lekker in het begin, maar het is wel koud. Met name krijg ik last van koude handen. Daar is wel wat aan te doen, want ik kan mijn handen in mijn shirt stoppen. Het shirt heeft een soort verlengde arm waar je je handen in kunt doen. Maar om dat voor elkaar te krijgen moet ik wel mijn stopwatch af doen en over mijn shirt aan doen. Dat probeer ik eerst onder  het lopen, maar dat wordt niets. Dan maar even stoppen, maar ok dan gaat het niet vanzelf. Als ik eindelijk de zaak geregeld heb hebben al heel wat mensen me ingehaald. Vol goede moed ga ik aan de slag om de achterstand weer goed te maken.

 

Ik loop lekker maar het is wel behoorlijk koud op sommige stukken
vooral als je de wind tegen hebt. BIjna overal is het parcours goed te
belopen er zijn een paar stukjes waar het glad is maar verder is het
een top-parcours. We lopen door de bossen richting 'Waterloo' en
daarvandaan weer terug naar Woudenberg.

Al met al loop ik een lekkere ontspannen wedstrijd en eindig ik in een tijd net onder de 1 uur en 15 minuten.