Het is een hele periode dat ik op mijn weblog heb geschreven. Dat heeft natuurlijk een oorzaak. Eind maart ben ik geblesseerd geraakt aan mijn linkerknie. Tijdens een gewone traiining op dinsdagavond ging het fout. Nadat ik gewoon naar de trainingslocatie was gelopen (ongeveer 5 km inlopen dus), gingen we wat oefeningen doen. Bij het zogenaamde "hakken-billen" voelde ik opeens een hevige pijn in mijn knie en leek het als of er iets kraakte. Daarop kon ik bijna mijn been niet meer bewegen. Strekken ging niet goed maar buigen ook niet. 

Hier volgt in het kort wat er hierna gebeurde:

  • De volgende dag naar de huisarts, die in eerste instantie aan de meniscus dacht. Met een week rust zou duidelijk zijn of er echt iets aan de hand was of dat het 'vanzelf' weer over zou gaan.
  • Na een week is de pijn gebleven, bij het strekken en het ver buigen van de knie. Waarschijnlijk een beschadigde meniscus.
  • Na twee weken ben ik aan de beurt bij de specialist in Ede. Eerst een foto maken. De orthopeed onderschrijft het vermoeden van de huisarts. Hij haalt het vocht weg uit de knie en er zal een 'kijkoperatie' volgen.
  • Op 21 april vind de kijkoperatie plaats. Het beschadigde deel van de meniscus wordt verwijderd. De arts contstateert ook dat het kraakbeen aan het slijten is of begint.
  • Op 4 mei staat een afspraak gepland. Ondertussen kan ik weer aardig bewegen. Gewoon lopen en fietsen gaat goed.

Zo'n simpele beweging zorgt voor veel verandering.
Op tweede paasdag zou ik samen met Wilco de marathon van Utrecht gaan lopen. Wilco heeft hem uitgelopen, ik heb grote stukken meegefietst om hem wat aan te moedigen.

Hieronder staan wat foto's:


Na zo'n 8 kim op de Maliebaan. Hier ging het nog geweldig, het tempo ging langzaam omhoog

Na 32 km wordt het afzien voor Wilco. Ik fiets de laatste 10 km mee en probeer hem wat op te peppen, maar het valt niet mee. Hij heeft iets te weinig getrained, en een marathon blijft een heel eind. Meer fotos zijn te zien via deze link

18 april stond de kippenren op het programma. Het was de bedoeling dat het een familiefeestje zou worden. Hanny heeft een nieuwe impuls aan haar hardloopcarriere gegeven en wilde meedoen. Peter Jan en Wilco waren van plan om mee te doen en ook ik zou van de partij zijn. Dat ging dus ook anders. Ik ben er wel maar heb foto's gemaakt. van bijna alle lopers. De resultaten zijn hier te zien.

Peter Jan loopt de 10.5 km in een behoorlijk snelle tijd. Om overklaarbare reden komt hij al vrij ver aan het begin ten val. Dat heeft invloed op de eindtijd. Met wat gerichter trainen moet er nog wel meer inzitten dan de 44 minuten van nu.

 

Hanny loopt ruim 5 km en is helemaal niet op de tijd gericht. Lekker lopen en het volhouden is haar devies. Hanny wisselt nu het nordic-walken af met hardlopen. Hieronder zie je twee foto's gemaakt op koninginnedag bij de Koewei.

  

Uit het bovenstaande blijkt dat de familie het hardlopen aardig heeft overgenomen. Toch hoop ik dat ik het binnenkort weer kan gaan oppakken.