Peter Jan gaat deze zomer de Vierdaagse van Nijmegen lopen. Dat vergt de nodige training, want 4 x 50 km loop je niet zomaar. Vandaag, tweede pinksterdag wil hij 30 km gaan wandelen. Afgelopen week hebben zijn loopmaten, Daniel en Ewout, al 30 km gelopen. Peter Jan was toen niet in de gelegenheid om met hen mee te gaan. Hij was van plan om vandaag alleen te gaan lopen. Maar omdat ik ook graag beweeg heb ik voorgesteld om met hem mee te gaan. Daar had hij geen bezwaar tegen.

We besluiten om met een omweg naar de Hartenberg te gaan lopen. Daar moeten we toch heen omdat we daar met Arie gaan snoezelen. We lopen de volgende route.

Wandelen20160516

Op de kaart hierboven is te zien dat we eventjes in de buurt van de Ginkelse Hei een stukje hebben omgelopen.  Het was een hele afwisselende en leuke route. Met allerlei verschillende landschappen.

We wandelen richting de Goudsberg, vervolgens over de Molenweg lang Lunteren. Bij Ede aangekomen steken we de weg naar Otterlo open en lopen nog een lus over de Ginkelse Heide.

WP_20160516_08_25_23_Pro

Het is heerlijk weer om te wandelen. Hoe langer we op weg zijn hoe meer bewondering ik voor Peter Jan krijg. 30 km wandelen is al een hele opgave. Laat staan dat je 4 dagen achter elkaar 50 km moet lopen. Petje af!!

 

WP_20160516_09_21_34_Pro

Aan het eind van de wandeling krijg ik last van mijn knie. Het gekke is dat als ik hardloop ik daar geen last van heb. Maar hardlopen met de bergschoenen aan valt ook niet mee.

Mijn conclusie na deze wandeling van 30 km is dat ik liever hardloop. Het is voor mij minder belastend voor mij knie en het gaat ook nog een stuk sneller.