Eindelijk is het 2 juni en is het zover. De reis naar Amerika is begonnen. Het is nog steeds wat onwezenlijk. Normaal zijn we al een tijd bezig met de spullen verzamelen die mee moeten. Naast kleding, de kampeerspullen het eten en van alles wat we ook nodig denken te hebben. Nu hoeven we alleen maar kleren mee te nemen, onze e-readers, een paar boeken en natuurlijk de laptop waar het plan voor de vakantie opstaat.

We gaan met de trein van Barneveld naar Schiphol, nadat Peter Jan ons eerst op het station heeft gebracht. De controles op Schiphol voorlopen best wel snel waardoor we nog tijd genoeg overhouden om koffie te drinken. Om vast wat in de sfeer te komen drinken we koffie bij Starbucks.

IMG_0110

De reis duurt natuurlijk lang maar dat wisten we van te voren. We ‘vermaken’ ons met lezen, een film kijken en slapen. Het eerste deel van Schiphol naar Seattle duurt het langst: zo’n 10 uur.
We vliegen bijna de hele tijd boven de wolken dus is er niet veel te zien.

In Seattle hebben we 4 uur overstaptijd. We gebruiken die tijd om de US SIM kaart te installeren waardoor in Amerika kunnen bellen en internet toegang hebben.
Tijdens de vlucht naar Las Vegas hebben we wel een prachtig uitzicht. Net na  het opstijgen vliegen we over een groep bergen die er echt fantastisch uitzien.

 

IMG_6194

De volgende foto is wel het hoogtepunt van wat we zien.

IMG_6189

De volgende foto is gemaakt voordat we in Las Vegas landen.

IMG_6199

We nemen een taxi naar ons hotel. We overnachten in het Excalibur hotel, wat een typisch Las Vegas hotel is met naast het hotel alles waarom Las Vegas bekend staat.

We gaan nog even een stukje lopen buiten om wat van de omgeving te zien en gaan dan vroeg naar bed omdat het al met al een lange dag is geweest. Het tijdsverschil is ook wel even wennen. Een heel vreemd idee dat je om 6 uur ’s ochtends weg gaat en dan de volgende ochtend om half 3 aankomt. Maar dan is volgens de lokale tijd nog maar half 6.

Tijdens ons rondwandeling maken we nog wat foto’s.

IMG_0145 IMG_6226 IMG_6231 IMG_6235

Op de volgende foto is het hotel te zien waar we verblijven. Het bevindt zich in de rechter ’toren’.

IMG_6241

De laatste foto is het uitzicht vanuit het hotel.

IMG_6245