De laatste jaren zijn we met Hemelvaartsdag vaak gaan kamperen. Niet ver van huis, maar wel er even helemaal uit. Dat gaat dit jaar door de Corona-crisis niet lukken. Jammer, maar er zijn ergere dingen.

De regering en de regionale crisisteams hebben opgeroepen om ook vandaag afstand in acht te nemen en niet met hele drommen mensen op dezelfde plek te zijn. Wij volgen dit advies op en daarom gaan we voor al dag en dauw al op pad. We fietsen naar de Valk en vandaar gaan we een klompenpad (het Valksepad) lopen. We hebben al vaker de bordjes zien staan en sommige stukken aleens gelopen, hetzij gewandeld of hardgelopen.

Het wordt een leuke afwisselende wandeling. Het prachtige zonnige weer helpt daar natuurlijk ook bij.

Allereerst lopen we langs akkers. De akker die je hier boven zit heeft iets bijzonders. De randen zijn met iets anders ingezaaid dan de rest. Maar wat dat is, is ons niet helemaal duidelijk. We moeten later deze zomer nog maar eens terug gaan om te kijken wat het is.

Na een tijdje lopen komen we bij de ‘boerderij uit de ijzertijd’.

Natuurlijk is dit geen boerderij die in die tijd gebouwd is, maar er zijn opgravingen gevonden die bevestigen dat er een nederzetting uit die tijd was. Op grond daarvan hebben ze deze boerderij gebouwd. Zo zou het geweest kunnen zijn.

We lopen verder richting de Goudsberg. Het is heel grappig dat we in deze buurt al zo vaak geweest zijn, maar we ontdekken toch nog plekjes waar we nooit eerder geweest zijn.

Aangekomen bij het Wekeromse zand besluiten we om “het zand” niet direct over te steken maar een omweg te maken.
Dit brengt ons langs plekjes die we kennen, maar toch altijd mooi blijven. Dit stuk van het Wekeromse Zand is volgens onsĀ  het mooiste stukje in onze omgeving.

 

Mijn echte favoriet is nog steeds het pad wat aan de rand van het Wekeromse Zand ligt van de ingang van de Hoeverweg richting de Vijfsprongweg loopt. Het is zo’n prachtig pad wat omhoog en omlaag gaat en zich door het bos slingert. Elke keer wanneer we hier komen wanen we ons in het buitenland.

Na zo’n 14 km wandelen en 12 km fietsen zijn we weer thuis en kijken we terug op een prachtige ochtend.

Tot slot nog de video van het mooiste pad van het Wekeromse Zand en misschien wel van Nederland