Vrijdag 22 oktober om 13.30 vertrekken we vanuit Barneveld. Kristel brengt ons naar het station, want reizen naar Schiphol is toch nog steeds het handigst met de trein.
We zijn ruim op tijd natuurlijk en kunnen nog even genieten van een heerlijk bakje koffie.

En vlak voor we instappen worden we verrast door een prachtige regenboog in de wolken.

We komen om een uur of 8 aan op het vliegveld van Stockholm voor onze eerste tussenstop. We komen tot de ontdekking dat hier alles al heel vroeg sluit. De keuken van een restaurant waar we wat willen eten blijkt al gesloten te zijn. We kunnen gelukkig net nog een paar broodjes en bakje yoghurt kopen voor  de winkels sluiten.

Op de foto hieronder is te zien hoe rustig het is, het is bijna uitgestorven.

Onze tweede tussenstop is in Ethiopië, in Addis Abbeba. De vlucht verloopt goed en we kunnen zelfs nog wat slapen. 

Op de luchthaven van Addis Abeba is het een drukte van belang. We staan een een lange rij voor de security-check waarbij we heer helemaal gescand moeten worden. Onbegrijpelijk maar er zal vast wel logic achter zitten.

De vlucht naar Blantyre verloopt ook voorspoedig. Bij aankomst zien we al direct dat we in Afrika zijn. We moeten eerst een formulier invullen waar we aangeven gezond te zijn . Maar ook waar we verblijven. Vooral de vraag op welk adres is een beetje vreemd want Gert heeft helemaal geen adres. Hij heeft een postbus voor de post en woont in het deel van Blantyre met naam: Kameza. Dus we vullen in dat we op Kameza Roundaboud verblijven. Gelukkig hebben we de formulieren voor het visa thuis al ingevuld. Maar ook ook dat neemt heel wat tijd in beslag.  Tot slot wordt ook onze bagage nog aan een inspectie onderworpen. We hebben van alles bij ons voor Gert en Rieneke. Onder andere autoonderdelen die in Malawi heel duur zijn. En een tafelventilator. Ik leg hem uit dat we die nodig hebben in verband met de warmte hier. Dat klinkt acceptabel.
Ondertussen worden we geholpen door een hele aardige Malawiër. Maar de keerzijde is dat hij er geld voor wil hebben. Maar dat gaat niet lukken als je geen kleingeld bij je hebt.

We worden hartelijk ontvangen door Gert en Rieneke.

En aangekomen bij hen thuis maken we een start met het bijpraten.

De temperatuur is voor ons wel even wennen want het is ruim boven de 30 graden. Dus een hel verschil met Nederland.

Aan het eind van de middag maken we een wandeling in hun buurt en dat laat al gelijk zijn hoe anders het hier is. En dat is dit nog een behoorlijk goede wijk in Blantyre.

Ik laat het nu bij een aantal fotos. De uitleg komt later deze week nog wel een keer. Maar de conclusie van de dag is. Het was een lange en vermoeidende reis, maar nu al meer dan de moeite waard.