Het is vandaag vrijdag, en al weer de laatste volledige dag van de reis naar Budpest. We beginnen de dag heel rustig met wat uitslapen en nog wat boodschappen doen in de buurt van het appartement. Aan het Blaha Luzja Ter heb je een warenhuis waar ze heel voordelig kleren en schoenen verkopen. Peter Jan en Wilco kopen er ieder een aantal broeken en shirts. De prijzen van een broek en een shirt liggen rond de 10 Euro per stuk.

Er is ook een winkel waar ze tweedehands westerse kleding verkopen. De prijzen zijn per kilogram. Bij de kassa staat een grote weegschaal waarop je de gekochte kleren kunt wegen. Er is een groot verschil in levensomstandigheden in Budapest. In het centrum zie je heel veel geslaagde (jonge) mensen die helemaal volgens de nieuwste mode gekleed zijn, verder van het centrum af zien de mensen er anders uit en de kleding is ook veel goedkoper.
Vandag staat er op het plein (Blaha Luzja Ter) een grote rij mensen die wachten op voedsel wat uitgedeeld wordt door de Hara Krishna beweging.

Na het winkelen gaan we naar het centrum en bezoeken we de imposante Stefanus Dom. Een geweldig grote kerk midden in Pest.

 

We veralgen vandaag Budapest even en gaan met de trein naar het dorpje Szentendre wat iets boven Budapest ligt aan de Donau. Het is een leuk, klein maar toeristisch dorpje met heel veel oude gebouwen en kleine winkeltjes.

 

We sluiten de avond en ons bezoek aan Budapest af met een bezoek aan de Gellert Hegy bij avond. Je hebt dan een machtig uitzicht over de stad met al zijn lichtjes.