Maandag 10 juli willen we opnieuw een wandeling gaan maken. We proberen een wat lichtere wandeling te kiezen dan afgelopen zaterdag. We vatten het plan op vanaf de camping eerst richting Cogne te lopen en dan een rondje omhoog te gaan maken. Omdat we de directe weg naar Cogne al eens gelopen hebben kiezen we andere weggetje wat iets hoger ligt. We denken dat het een simpel weggetje is maar de schijn bedriegt. We gaan eerst omhoog en dan weer stijl omlaag over een pad met losliggende stenen en veel boomwortels. 
Onze wandeling is te zien op onderstaand kaartje.

Het cijfer 1 geeft het eerste stukje aan.We zijn ook nog even naar Baben gelopen. Dat is een plaatsje / gehucht op de kaart. Maar bij aankomst bleek het niets meer te zijn dan een ruïne.

We stijgen vervolgens vanaf het plaatsje Cretaz naar zo’n 2000 meter hoogte, het hoogste punt van de wandeling vandaag. Dat is zo’n 500 meter stijgen. Maar het is een pittige klim, want het stijgingspercentage ligt gemiddeld rond de 25%. We hebben er gelukkig voor gekozen om ‘linksom’ te lopen. Dat betekent dat de afdaling een stuk langer is, wat wel zo prettig is.

Als we beneden komen lopen we naar Cogne. We pinnen daar geld, kopen sla en verblijven op een terras. Terwijl we op het terras zitten belt de arts van Arie. Omdat hij weer meer last van epilepsie heeft wordt besloten om de dosering van één van zijn medicijnen te verhogen. Natuurlijk is het niet leuk als we zo ver weg zitten en we horen dat het niet helemaal lekker gaat. Maar gelukkig weten we hem in vertrouwde handen bij de groep waar hij woont. We genieten van een heerlijk “ijsje” op het terras.